eur:
396.96
usd:
355.94
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Marad a csendrendelet Terézvárosban

A korábbi ígérettel ellentétben semmilyen lépést nem tett a szeptember 1-jén hatályba lépő csendrendelet felfüggesztése érdekében a Terézvárosi Önkormányzat. Erről a jogszabály ellen tiltakozó Broadway Egyesület jogi képviselője beszélt az InfoRádióban.

Koltay András emlékeztett arra: az elfogadott rendelet módosításáról csak a kerület képviselő-testülete dönthetne, a testületet azonban elsejéig már semmiképp nem lehet szabályszerűen összehívni.

A Liszt Ferenc téri, az Andrássy úti, a Hajós utcai és a Nagymező utcai vendéglátósokat tömörítő egyesület elnöke, Városi Péter arról beszélt: bízik abban, hogy a helyi vendéglátóhelyek működését ellehetetlenítő rendeletet a szeptember 10-ei képviselő-testületi ülésen felfüggesztik vagy visszavonják.

A terézvárosi önkormányzat sajtófőnöke az InfoRádió megkeresésére azt mondta: a jövő héten egyeztetnek az ügyben szakemberekkel, a környéken lakókkal, és az érintett vendéglátósokkal. Hozzátette: ettől függetlenül a csendrendelet jelenlegi formája szeptember 1-én hatályba lép a kerületben.

Címlapról ajánljuk

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Bemutatta Zelenszkij a győzelmi tervét, Marinivka elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Bemutatta Zelenszkij a győzelmi tervét, Marinivka elesett - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bemutatta Joe Biden elnöknek és Kamala Harris alelnöknek új győzelmi tervét. Az amerikai elnök bejelentette, hogy Ukrajna megkapja a háború egyik legnagyobb, 8 milliárd dolláros fegyvercsomagját, benne JSOW szárnyas bombákkal. Tegnap elesett Ukrainszk a donyecki fronton, ma pedig Marinivka. Közben Vuhledárba is betörtek az orosz katonák. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×