eur:
397.03
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Kövér László: a szakadék széléről kell visszarántani az országot

Az "utolsó utáni pillanatban vagyunk" ahhoz, hogy a magyar társadalmat a szakadék széléről visszarántsuk - mondta Kövér László pénteken Balatonszárszón.

"Ehhez nem lesz elegendő mindössze a Fidesz bármilyen jó szándékú, és adja isten, tehetséges kormányzása, ehhez mennél több embernek az ugyanabba a nyomvonalba illeszkedő akarata szükséges" - hangoztatta a Fidesz országos választmányának elnöke, akit a párt ifjúsági tagozata hívott Balatonszárszóra.

Az idén harmadik alkalommal megrendezett háromnapos találkozón mintegy 250-en vesznek részt.

Kövér László, mielőtt a huszonéves fiatalokkal találkozott volna, újságíróknak azt mondta: mivel itt olyan emberekkel beszél majd, akik néhány év múlva az ország munkaképes és munkavállaló "derékhadához" csatlakoznak, ennél jobb társaságot nem is nagyon találhatott volna arra, hogy világossá tegye, mi a tét.

A legnagyobb ellenzéki párt politikusa szerint a mostani huszonévesek rosszabb kilátásokkal indulnak a felnőtt életbe, mint amilyenekkel az ő korosztálya. Bár lázadtak az akkori rendszer ellen - fűzte hozzá -, most mégis "elég rózsaszínűnek tűnnek" az akkori kilátások a mostaniakhoz képest.

Kövér László úgy fogalmazott: "Ha a következő négy esztendőt nem követi még legalább négy, de inkább nyolc polgári kormányzás jegyében eltelő esztendő (...) ha nem tudunk (...) olyan társadalompolitikai változást elindítani, amely majd a mi gyerekeink felnőttkorában hozza meg az igazi gyümölcsét, akkor nem hogy az ő életük lesz nehezebb, mint amilyen a miénk volt, de gyakorlatilag a magyar társadalomnak a kilátásai tűnnek szinte reménytelennek".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Újabb rekordok a tőzsdéken

Újabb rekordok a tőzsdéken

Kedvező hangulatban telt a kereskedés az ázsiai piacokon pénteken, ezt követően pedig Európában is folytatódik az emelkedés. Rögtön a piacnyitás után új napon belüli csúcsot döntött a német DAX index, de a hazai BUX sem maradt ma új rekord nélkül, bár később lefordult a magyar benchmark. Az USA-ban szintén folytatódott az emelkedés a nyitást követően, az esti órákra azonban kezdenek némileg lendületet veszíteni a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×