eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Több milliós kártérítést követelnek a hamisan vádolt romák

Kártérítést kérnek azok a roma fiatalok, akiket korábban a Tarnabodon történt Molotov koktélos támadás miatt tartóztattak le, és tartottak fogva 11 hónapig. Magyar Elemér ügyvéd, aki a három fiatal közül kettőnek látja el a védelmét, az InfoRádiónak azt mondta: a bíróságon súlyosbító körülmény a roma származás.

Több millió forintos kártérítést kérnek azok a roma fiatalok, akiket a tarnabodi támadás miatt tartóztatott le és tartott őrizetben 11 hónapig a rendőrség - mondta az InfoRádiónak Magyar Elemér, aki a három korábbi gyanúsított közül kettőnek az ügyvédje. Hozzátette azonban, hogy a kártalanításról még nincs végleges megállapodás, mert még az eljárást megszüntető határozatot sem kapták meg.

Komolytalan és "sovány" bizonyítékok alapján gondolta úgy a rendőrség, hogy ők az elkövetők - hangsúlyozta a védő, aki szerint az, hogy a három letartóztatott roma származású, tovább súlyosbította a helyzetüket, hiszen a romák esetében további bizonyítékot jelenthet származásuk.

Magyar Elemér szerint a legfőbb bizonyíték a három fiatal ellen az volt, hogy lőport találtak a ruhájukon, ám az ügyvéd úgy véli: egyáltalán nem biztos, hogy az anyag valóban lőpor volt, de ha mégis, akkor az a kommandósokról is átkerülhetett a letartóztatottakra.

Hozzátette: a védencei elleni másik bizonyíték sem állja meg a helyét. A védett tanú ugyanis később visszavonta vallomását, miszerint a gyanúsítottak az ablakai előtt beszéltek a romák elleni gyilkosságokról.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×