eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Mikor üthet és rúghat a rendőr?

A Népszabadság arról számol be, hogy elsősorban le kell fogni a rendőrség utasításainak ellenszegülő tüntetőket, és a hatósági közeg csak a legvégső esetben üthet, vagy rúghat.

Legvégső esetben sem célozhat a rendőr halántékra, torokra, vesékre, illetve a nemi szervekre - így egészítené ki a rendőrség szolgálati szabályzatát egy most készülő igazságügyi és rendészeti miniszteri rendelet. Ma úgy szól az előírás, hogy gumibot alkalmazásakor "az ütés lehetőleg a támadó végtagot érje, kerülni kell, hogy fejre, derékra, gyomorra vagy hasra irányuljon". A módosítás szerint rendőr csak a közvetlenül ellene irányuló támadás elhárítása érdekében üthetne vagy rúghatna.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy hatvan-nyolcvan millió forintot is érhet Szekeres Imre és felesége, Vásárhelyi Katalin tihanyi luxusnyaralója, de a telek és az építkezés árát ki lehetett gazdálkodni negyven-ötven millióból. Mindezt a lap ingatlanok közvetítésével foglalkozó szakértőktől tudta meg, mert a honvédelmi miniszter titkolja, mennyibe került a csaknem száz négyzetméteres hétvégi házuk a Balatonnál.

Tudják, hogy ki követte el a Cozma-gyilkosságot, mondta a Veszprém megyei rendőrség - írja az Index. A gyilkossággal gyanúsított öttagú csoportból hárman voltak jelen a kézilabdázó megkéselésénél. A bűnügynek eddig kilenc gyanúsítottja van, közülük heten vannak előzetes letartóztatásban. Az előzetes letartóztatásban lévő hét közül öt férfit gyanúsítottak az emberöléssel, ezért három hónappal meghosszabbította az előzetesüket a veszprémi bíróság.

Furcsán alakítja a recesszió az illetékbevételeket: a háztartások által befizetett közterhek aránya egyre nő, bőven meghaladja a 60 százalékot, míg a vállalkozásoktól származó forrásoké csökken - írja a Napi Gazdaság. A legjelentősebb APEH-tételnek egyébként továbbra is a visszterhes ingatlan-átruházási illeték számít. A céges körben ennek aránya az összes illetékbefizetésen belül júliusban 82, a lakosságnál 71 százalékot tett ki. A háztartások befizetései között a második legnagyobb tételt a gépjárművek adásvételéhez kapcsolódó illetékek jelentik, a múlt havi 1,1 milliárd forint 17 százalékos arányt jelent.

A Világgazdaság azt írja: miközben a mobiltelefonok értékesítése az idei második negyedben éves összevetésben világszerte mintegy 6 százalékkal csökkent, az okos telefonok még mindig képesek 30 százalékot közelítő növekedésre. A gyártók egyre szűkebbnek érezhetik a piacot, a szolgáltatók és a kereskedők ugyanis alulbecsülték a recesszió hatását, így az elmúlt hónapokban a tízmilliót is meghaladó készletmennyiség halmozódott fel. Magyarországon is kevesebb mobiltelefont adnak el, mint korábban, a visszaesés akár két számjegyű is lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×