eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

"Jó ütemben halad a kormány nemzeti iskolafejlesztési programja"

A szociális és munkaügyi tárca államtitkára szerint jó ütemben halad a kormány nemzeti iskolafejlesztési programja. Simon Gábor Tápiószőlősön beszélt erről, ahol felkeresett egy átadás előtt álló, modernizált iskolát.

A politikus hangsúlyozta: a program keretében pályázatok útján 366 tanintézmény és óvoda korszerűsítése valósulhat meg, összesen 104 milliárd forint értékben 2011-ig.

Az államtitkár hozzátette: eddig 80 milliárd forint értékben támogattak különböző fejlesztéseket döntően uniós forrásból. Simon Gábor hozzátette: a mérlegelésnél elsőbbséget élveznek az elmaradott térségek iskolái, ezek közé tartozik a ceglédi kistérséghez tartozó Tápiószőlős is.

Lajtai Sándorné, a 3200 fős település polgármestere arról beszélt, hogy a kétszintes iskolában - amely 268 millió forintból újul meg - szeptembertől 254 gyerek tanul majd.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×