eur:
389.48
usd:
361.84
bux:
68642.7
2024. május 7. kedd Gizella

Állam híján az erőszak az úr

Újra kell építeni az államot, és ehhez az út a rendőrség - 1990-ben elmaradt - teljes átszervezésén keresztül vezet - nyilatkozta a Heti Válasznak Lázár János, a parlament rendészeti bizottságának fideszes elnöke.

Mint mondta, a rendészeti szakközépiskolába jelentkezők tanulmányi átlaga 2,3, egy járőr fizetése pedig 80-90 ezer forint, így amíg a rendőri pálya nem lesz középegzisztencia, addig a rendőrséget csak a statisztikákban, trükkökkel lehet megerősíteni. A politikus kitért arra is, hogy véleménye szerint a kormány nem reagált időben azokra a jelzésekre, amelyek előrevetítették a cigányság helyzetének drámai romlását és a többségi és a kisebbségi társadalom közti feszültség kezelhetetlenné válását.

Feljelentések tömkelege érkezett a Megyeri híd kivitelezőinek nem fizető Ganz Acél Zrt. bukása ügyében - írja a Figyelő. Az egyik alvállalkozójának például csupán követelései nyolc százalékát kívánja kifizetni a társaság. Noha a Ganz Acél a számláit már egy éve nem fizeti, és tavaly szeptember óta mintegy húsz cég kezdeményezte a felszámolását, az eljárás megkezdéséről még mindig nincs jogerős határozat. A lap forrásai szerint a leterhelt bíróságok általában három hónapot szoktak csúszni a felszámolás elrendelésével, de már az is letelt. A botrányos építkezés a Hídépítő Zrt. és a Strabag Zrt. fővállalkozásában készült, mégis e két cég újíthatja fel a Margit hidat is.

A gazdasági válság által gerjesztett munkanélküliség sem elég ok arra, hogy a fiatalok a katonai pályát válasszák - írja a hvg. A jóváhagyotthoz képest a létszámhiány a seregben már meghaladja a 10 százalékot, összesen 2800 egyenruhás posztja áll betöltetlenül a magyar honvédségnél. A cikk kiemeli: egy frissen bevonult honvéd kezdő bruttó bére nem éri el a százezer forintot, és ezt csak többéves szolgálattal és különböző pótlékokkal lehet havi 200 ezer forintra feltornázni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×