eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

A tiltás ellenére sokan fürdenek a Dunában a Szigetnél

Az egyértelmű tiltás ellenére sokan fürdenek a Dunában a Sziget fesztivál résztvevői közül. Igaz a folyóban főleg külföldiek mártóznak meg, akik az MTI helyszíni tudósítójának azt mondták, hogy nem tudnak a korlátozásról, s Budapestet a vizek fővárosának ismerik.

Vető Viktória, a fesztivál sajtófőnöke az MTI kérdésére elmondta, hogy a Sziget biztonsági cégének alkalmazottai folyamatosan ellenőrzik a Duna partját, s figyelmeztetik a fesztiválozókat, hogy a rendezvény szabályzata szerint tilos fürdeni a folyóban.

A sajtófőnök szerint a fesztivál története során eddig csak egyszer fordult elő, hogy valaki a Dunába fulladt, erre már 15 éve nem volt példa.

"A közönség tudatában van a Duna veszélyeinek, így ezzel kapcsolatban nem szokott probléma lenni" - emelte ki Vető Viktória, hozzátéve, hogy a sziget körüli vizeket folyamatosan ellenőrzi a vízi rendőrség is.

Az MTI helyszíni tudósítója azt tapasztalta, hogy rendszeresen a folyóhoz járnak fürdeni a fiatalok: samponnal, tusfürdővel érkeznek és "tisztára" mossák magukat a folyóban; több fesztiválozó pedig borotválkozni jár a Duna-partra. Mások - főleg, akik a parton verték fel a sátrukat - természetesnek veszik, hogy megfürdenek a folyóban; a korlátozásról nem hallottak.

A fesztivál területén egyébként több helyen is háromnyelvű feliratok figyelmeztetik a résztvevőket, hogy a "Dunában fürdeni tilos".

Az ÁNTSZ azt MTI kérdésére azt közölte, hogy a Duna pesti szakaszán nem szabad fürdeni. A folyó vize szem- és fülgyulladást, illetve különféle bőrbetegségeket okozhat.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba fontos részleteket árult el Kós Hubert és Milák Kristóf vb-szereplésével kapcsolatban

Sós Csaba fontos részleteket árult el Kós Hubert és Milák Kristóf vb-szereplésével kapcsolatban

20-25 fős magyar csapat indulhat a decemberi, budapesti rövid pályás úszó-világbajnokságon – mondta az InfoRádióban a válogatott szövetségi kapitánya. Sós Csaba azt is elárulta, hogy az olimpiai bajnok Kós Hubert hazajön-e az Egyesült Államokból, és ha igen, mely számokban tervezi az indulását, továbbá Milák Kristóf és Betlehem Dávid lehetőségeiről is beszélt a szakvezető.

Markus Söder: itt a vége, pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot a migráció

Egyes tantermekben már alig beszélnek németül, az emberek nem érzik igazán otthon magukat azokban a városrészekben, ahol élnek – figyelmeztetett a bajor CSU elnöke abban az interjúban, amelyet pártja kongresszusa előtt adott. Markus Söder szerint a migráció túl nagy terhet jelent Németország számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Elkerülhetetlen az érdemi nyugdíjreform - Itt a javaslat

Elkerülhetetlen az érdemi nyugdíjreform - Itt a javaslat

Kezelhetnék-e az OECD nyugdíjreform-javaslatai a magyar nyugdíjrendszer legégetőbb gondjait? – ezt a kérdést vizsgáltam meg kétrészes cikksorozatom első részében részletesen kitérve arra, hogy a reformjavaslatok milyen következményekkel járhatnak, és hogy a nemzetközi szakértők az anyagukban milyen területek vizsgálatát mulasztották el, felvillantva az alternatív megoldásokat. Ebben az írásomban pedig az OECD által szükségesnek tartott kiegészítő intézkedéseket vizsgálom meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×