eur:
388.87
usd:
361.93
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Hazaszállították a csapatkapitány holttestét

A spanyol futballklub vezérkarának kíséretében kedd hajnalban magánrepülővel hazaszállították Firenzéből Barcelonába Dani Jarquénak, az Espanyol szombaton Olaszországban elhunyt csapatkapitányát.

A koporsót a nemrég átadott Cornellá-El Prat Stadionba vitték, a szurkolók az ott felállított kivilágított ravatalnál búcsúzhatnak el délután 2 és este 6 óra között a 26 évesen elhunyt labdarúgótól, akitől utána szűk családi körben köszönnek el a hozzátartozók. A keddi spanyolországi hírek szerint - a család akaratának megfelelően - Jarque holttestét elhamvasztják.

Nincs viszont egyelőre hír a hétfői boncolás eredményéről, ami választ adhatna rá, hogy mi okozhatta a szívleállást a szombat este tragikus hirtelenséggel elhunyt futballistánál, aki csapatával Olaszországban edzőtáborozott.

A spanyol labdarúgó-válogatott tagjai közben Madridban sajtótájékoztatón adtak hangot megrendülésüknek, s fejezték ki együttérzésüket Jarque családjával. Egyszersmind sürgették, hogy az élsportolók körében ismétlődő esetek miatt sürgősen megoldást kell találni, s kideríteni, mi idézheti elő a váratlan szívhalált.

A Liverpoolban légióskodó Albert Riera társai nevében is az egészségügyi vizsgálatok javítását, alaposabbá tételét szorgalmazta.

"Valamennyien érintettek vagyunk, el kell tudni érni azt, hogy felderíthető legyen a baj, hogy meg lehessen előzni az ilyesféle tragédiákat. Jelenleg nem lehet előre tudni semmit, mivel nincsenek figyelmeztető jelek" - mondta a válogatott játékos.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×