eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Négy magyar a 400 vegyesek döntőjében

Cseh László és Kis Gergő is bejutott az esti döntőbe a 400 m férfi vegyesúszásban a római vizes világbajnokság utolsó napján. A két férfi mellett két hölgy is résztvevője a táv esti döntőjének: női 400 vegyesen Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsa is kvalifikálta magát a döntőre.

A 200 m vegyesen ezüstérmes Cseh 4:10.33 perccel nyerte futamát, amelyben Kis 4:10.99-cel lett második. Összesítésben Cseh a második, Kis a harmadik helyen került fináléba.

Cseh elégedett volt teljesítményével: "Nem ment rosszul az úszás, a 100 gyorson ki engedtem. Az volt a feladat, hogy menjek egy jó iramot, az idő most nem volt fontos. Lochte továbbra is jó formában van, meg kell hagyni."

A 200-on nyolcadik Kis így nyilatkozott: "A harmadik idő az enyém, ez jó, de még jobb lenne, ha a döntő után is ez a szám állna a nevem mellett. Gyorson láttam, hogy Laci kienged, megpróbáltam ráúszni, hogy biztosan benn legyek a fináléban."

A legjobb időt az amerikai Scott Tyler Clary ért el délelőtt 4:10.04 perccel, a 200-on aranyérmes Ryan Lochte 4:11.05 percet úszott, az a negyedik eredmény.

A vb-n eddig két bronzérmet szerzett Hosszú 4:35.15 perccel nyerte futamát a zimbabwei Kirsty Coventry előtt. Jakabos 4:37.47 perces egyéni csúccsal negyedik lett.

Összesítésben Hosszú harmadikként, Jakabos a nyolcadik helyen került a fináléba, mindketten elégedetten nyilatkoztak:

"Örülök az eredményemnek, jól esett a reggeli úszás - mondta Hosszú. - Nem szeretnék most arra gondolni, mi lesz este. Így a vb vége felé érzem én is, hogy fáradok, azért az utolsó fellépésemen szeretnék mindent beleadni. A lényeg, hogy ebben a számban is döntős vagyok, ez külön öröm az eddigi két bronzérmem mellé."

"Tudtam, hogy csak egyéni csúccsal van esélyem bekerülni a legjobb nyolcba - nyilatkozott Jakabos. - Sikerült, az esti döntőben pedig a cél egy újabb egyéni csúcs."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×