eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

A BKV-balhék miatt mondatná le Hagyót a Fidesz

Mintegy százmillió forint megfizetésére kötelezte az elsőfokú munkaügyi bíróság a BKV-t, amiért rendkívüli felmondással, végkielégítés nélkül küldték el a cégtől Szalai László kabinetigazgatót - írta a Magyar Nemzet. A Fidesz közben lemondásra szólította fel Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettest.

Szalai Lászlónak - közös megegyezés esetén - mintegy 60 millió forint végkielégítés járt volna a munkaszerződése értelmében. A kabinetigazgató tavalyi felmondását az a Balogh Zsolt akkori megbízott vezérigazgató írta alá, aki a korábbi, kiugróan magas végkielégítésekről is döntött.

Korábban a BKV kommunikációs igazgatója az InfoRádióban azt mondta: minden végkielégítést átnéznek a BKV-nál két és fél évre visszamenőleg, és átvizsgálják a bérezési és jutalmazási rendszert is. Székelyné Pásztor Erzsébet közölte: a társaság vezérigazgatója azután döntött így, hogy több vezető kiugróan magas végkielégítéssel távozott a cégtől.

Botrányok

Korábban a Magyar Nemzet című lap számolt be arról, hogy Bosnyák Gyula, a BKV korábbi stratégiai igazgatója egyévnyi munkaviszony után csaknem 40 millió forintos végkielégítéssel távozott a cégtől.

A hét elején Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató hagyta ott a társaságot, miután az újság megírta, hogy 100 millió forintos végkielégítésének kifizetése után is a BKV-nál maradhatott havi több millió forintos fizetésért.

Hagyó mondjon le

A Fidesz azt közölte: azonnal fel kellene menteni Balogh Zsoltot, a BKV általános vezérigazgató-helyettesét, és Székely Gábort, a felügyelőbizottság elnökét.

A legnagyobb ellenzéki párt emellett Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettes azonnali lemondását is követeli. Németh Szilárd, a fővárosi Fidesz-frakció tagja azt mondta: 2006 óta vannak pénzügyi botrányok a cégnél, azóta, hogy Hagyó felügyeli a közlekedési vállalatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×