INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Beleégett a hajnalban ütköző kamion alváza az M7-es burkolatába

InfoRádió / MTI
A péntek hajnalban az M7-es autópályán Zalakomár közelében ütközött, majd kigyulladt kamionok egyikének az alváza beleégett az úttest burkolatába, ezért a műszaki mentés még mindig folyamatban van, a főváros felé vezető pályaszakasz továbbra is zárva - közölte Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Elképzelhető, hogy az egyik sofőr ittas volt.

A nagy tűz által az úttestben okozott kár akkora, hogy szakértők bevonásával fogják megállapítani, milyen fokú az úttest szerkezetének, burkolatának sérülése, és mikor adhatják vissza a forgalomnak az érintett szakaszt.

Bíró Gábor a legfrissebb adatokról beszámolva elmondta: a korábbi információkkal ellentétben nem két román, hanem egy román és egy horvát kamion ütközött hajnali öt óra előtt a főváros felé vezető oldalon.

Az elsődleges adatok szerint az ütközés akkor történt, amikor a korábban az út szélén álló román kamion elindult. A két sofőr nem sérült meg, azonban a bálás papírokat szállító horvát és az öntvényeket szállító román kamion hamar lángra kapott a tartályokban lévő üzemanyaggal együtt. A román sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja.

A kamionok ütközésekor az egyik pótkocsija átszakította a korlátokat, ezért egy ideig teljes útlezárás volt érvényben az M7-es Zalakomár és Balatonkeresztúr közötti szakszán. Az autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán a leállósávban indult be a forgalom, a fővárosba vezető oldali pályaszakasz várhatóan még hosszabb ideig zárva lesz.

A címlapról ajánljuk