eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Fidesz: Amihez a kormány hozzányúl, az tönkremegy

A Fidesz szerint miközben egyre elkeserítőbb adatok jelennek meg a gazdaságról, hetente százával dőlnek be vállalkozások, és egyre több ember veszíti el munkahelyét, aközben kormányzati oldalról tombol a sikerpropaganda. Czomba Sándor, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten a kormány politikájára utalva úgy fogalmazott: amihez hozzányúlnak, az tönkremegy.

A fideszes politikus sajtótájékoztatóján közölte: ha a kormány a munkahelyek megőrzését támogatná, akkor egy ember átlagtámogatása havi szinten 30 ezer forintjába kerülne, míg a közcélú foglalkoztatás esetén fejenként 45 ezer forintba. "Nem értem, hogy miért a közcélú foglalkoztatásra helyezi a hangsúlyt, és miért nem a munkahelyek megőrzésével foglalkozik (a kormány)" - mondta.

"Amihez hozzányúlnak, minden tönkremegy; (...) de ha már segíteni nem tudnak, akkor legalább ne ártsanak - összegezte véleményét a kormányzati politikáról Czomba Sándor.

Álláspontja szerint az elkeserítő gazdasági adatok mellett "tomboló" kormányzati sikerpropaganda egyik példája, amikor Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára hétfőn azt nyilatkozta, hogy már látszik az alagút végén a fény. Arra alapozta ezt a kijelentését, hogy a dél-dunántúli régióban nem nőtt, hanem három százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma - fejtette ki Czomba Sándor, aki közölte: tavaly júniusban a Dél-Dunántúlon 53 ezer regisztrált álláskereső volt, most 68 ezer.

"Javaslom államtitkár úrnak, próbálja meg ennek a 15 ezer embernek megmagyarázni, hogy milyen fényt lát ő az alagút végén" - fogalmazott, hozzátéve: ez a fény valószínűleg nem az alagút vége, hanem egy szembejövő vonat, "amivel nem lenne jó találkozni".

Szerinte a kormány sikertelenségét mutatja az is, hogy Hajdú-Bihar megyében még soha nem volt annyi álláskereső, mint jelenleg.

A kormány képtelen a válságot kezelni - állapította meg az ellenzéki képviselő.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×