INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Lezuhant egy kisrepülőgép Dunakeszin - egy néző meghalt

InfoRádió / MTI
Dunakeszi repülőterén lezuhant egy kisrepülőgép szombaton délután. Egy repülőnapon történt a Zlin típusú kisgép balesete - mondta Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője az MTI-nek.

Hozzátette: a helyszínről kapott információk szerint egy néző halt meg a balesetben, a gép pilótája pedig súlyosan megsérült.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a Ballonvadászat fantázianevű rendezvényt a Hungarocontroll és a Lufthansa közösen szervezte.

Egy repüléssel foglalkozó internetes oldal információi szerint a ballonvadászat során kettes kötelékekben érkeznek a repülőgépek a feladat helyszínére. Jelzésre a kísérő kiválik, majd a vezérgép pilótájának kérésére felbocsátják a héliummal telt ballont.

Amikor a ballon mintegy kétszáz méter magasságra ér, a pilóta megpróbálja levadászni. Ha sikerül, a várakozó légtérbe repül, hogy átadja a lehetőséget várakozó kísérőjének. Egy-egy gép három alkalommal próbálhatja meg levadászni az egy-egy ballont. Ha a küldetés véget ért, a gépek kötelékben hagyják el a versenypályát.

A címlapról ajánljuk