eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Lecsapott Budapestre a brutális vihar - Ferihegyet is le kellett zárni

Két régióra, Közép-Magyarországra és ezen belül Budapestre is, valamint a Közép-Dunántúlra is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat a harmadfokú piros riasztást a nyugatról érkező zivatarok miatt. A ferihegyi repteret is le kellett zárni.

Fodor Zoltán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Dunántúlról tovább terjednek nyugat felé a zivatarok, amelyek a főváros térségére, Közép-Magyarországra is hamarosan megérkeznek.

Fonyódon 104 kilométer/órás széllökést, Balatonfüreden pedig 90 kilométer/órás széllökést mért a meteorológiai szolgálat, egyes településekről pedig jégesőt, s mintegy három centiméter átmérőjű jégdarabokat jelentettek - közölte Fodor Zoltán.

Peiper Károly, a MÁV sajtóügyeletese arról számolt be, hogy kilenc vonat vesztegelt a Balaton déli partján a vihar miatt, mert Balatonszárszó-Szántód-Köröshegy között a viharos időjárás miatt leszakadt 12 óra 20 perckor a felsővezeték, mert rádőlt egy nagy fa, és így két oszlop is megsérült.

Zárva volt Ferihegy

Teljesen lezárták szombaton a vihar miatt a ferihegyi repülőteret: fél órán keresztül nem fogadott és nem indított gépeket a légikikötő.

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivőjének elmondása szerint a zár és a légtér zsúfoltsága miatt kisebb fennakadásokra, várakozásra kell számítani.

A zár a Malév bukaresti járatát is érintette, amely végül a bécsi repülőtéren szállt le - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×