eur:
390.7
usd:
364.07
bux:
68169.48
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Wermer: Súlyos ára lesz, hogy csak most kezdjük a válság kezelését

Wermer András marketingstratéga szerint az európai parlamenti választásnak nem lesz hatása a kormány tevékenységére, a képviselők életére azonban annál inkább. A szakértő arról is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában: Magyarország komoly árat fizet azért, hogy csak most kezdi a válság kezelését.

Nem lesz komoly hatása a kormány munkájára az európai parlamenti választások eredményének, a képviselők életére azonban igen - véli Wermer András. A kampánystratéga az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: nagyon nehéz egy vereség után hazatérni és vég nélkül magyarázkodni.

A kabinet további döntései nyomán az emberek anyagilag és lelkileg is rossz állapotba kerülnek, emiatt pedig a képviselőket, valamint az az önkormányzatokat faggatják majd. Eközben pedig újabb és újabb megszorító intézkedéseket kell megszavazni és egy olyan "költségvetést, amit inkább költségverésnek lehet nevezni" - fűzte hozzá a szakértő.

Elkéstek

A kormány későn fogott a válságkezeléshez - véli Wermer András. Megjegyezte: maga korábban orvosként dolgozott, ahol megtanulta: gyorsan kell dönteni, még akkor is, ha megvan az esélye annak, hogy az hibát követ el. "Egy biztos: aki nem hoz döntést, az a legrosszabbat teszi" - hangsúlyozta.

A kampánystratéga elmondta: azon kívül, hogy született három költségvetésváltozat, a kormány semmit sem tett egészen mostanáig. Közben folyamatosan azt hallgattuk - magyarázta -, hogy azért nem szabad előrehozott választásokat kiírni, mert azzal vesztenénk két-három hónapot. Októbertől mostanáig ennél jelentősen több időt vesztettünk.

A szakértő szerint durva következményei lesznek annak, hogy a kormány csak most kezdi meghozni az első válságkezelő intézkedéseket, amikor már jelentősen romlott a helyzet. Azok a lépések, amelyek korábban még eredményesek lehettek volna, ma már nem azok - vélekedett.

A hiánycsökkentéssel most megspórolt pénz már adósságszolgálatra fog elmenni, míg fél évvel ezelőtt még reális esélye lett volna, hogy ennek egy részét a gazdaság élénkítésére használhatja fel az ország - fűzte hozzá Wermer András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×