eur:
385.81
usd:
355.28
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Elszámoltatja a főkapitányokat a miniszterelnök

A kormányfő arra kérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy a következő hetekben a megyei rendőri vezetőkkel mérje fel, az ország mely területein van szükség erősebb rendőri jelenlétre. Gyurcsány Ferenc a Baloldali Önkormányzati Közösség tisztújító közgyűlése előtt elhangzott beszédében arról is beszélt, hogy az erőszakos bűnelkövetőkkel szemben zéró toleranciára van szükség.

A szerdai kormányülésen meghallgatták Bencze József országos rendőrfőkapitányt, aki elmondta, hogy a statisztikák alapján a tíz évvel korábbihoz képest 40 százalékkal csökkent az emberölések, és 60 százalékkal az autólopások száma. Gyurcsány Ferenc ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a statisztikák semmit sem érnek egy olyan időszakban, amikor a polgárokat egyre több erőszakos eset veszi körül.

Arra kértem a főkapitányt, hogy pontosan határozza meg azokat a térségeket és településeket, ahol jelentős gond van a mindennapok nyugalmával. Ezt követően, az érintett megyei főkapitányokkal együtt mondja el, hogy az adott településeken konkrétan milyen intézkedésekre, eszközökre van szükség, és meg kell vitatni, hogy ezek teljesíthetőek-e - magyarázta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: olyan országot szeretne, amelyben nem a polgárok, hanem a bűnelkövetők félnek a fellépő rendőröktől. A kormányfő szerint a rendőrség megbecsülését növelni kell, hogy a törvénytisztelő polgár támaszt lásson a rendőrségben.

Az erőszakos bűnelkövetőkkel szemben nulla tolerancia van. Ezért arra kértem Draskovics Tibor igazságügy-minisztert, hogy üljön le az ügyészség, a bíróságok és a rendőrség vezetőivel, és vitassák meg, hogy milyen intézkedésekre van szükség a közbiztonság javítása érdekében - fűzte hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy mielőbbi terveket és intézkedéseket vár a különböző szervek vezetőitől, mert az állam nem azért fizet ki tízmilliárdokat, hogy ilyen közbiztonságot kapjon cserébe. A közgyűlés előtt egyébként a jelenlévők egyperces néma csenddel emlékeztek a vasárnap hajnalban meggyilkolt Marian Cozmára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Nem a gépek veszik el a munkánkat, hanem akik jól használják azokat

Nem a gépek veszik el a munkánkat, hanem akik jól használják azokat

Több felmérés is azt mutatja, hogy a vállalatok nagy részének már van tapasztalata a generatív AI megoldásokkal, amitől hatékonyságnövelést és költségcsökkentést várnak, de a válaszokból az is kiderül, hogy a legtöbben nem tudják, hogy milyen úton induljanak el, hogyan építsék azt be a szervezet mindennapi működésébe. Kovács Gyula, az AI-szolgáltatásokat nyújtó Neuron Solutions ügyvezetője szerint fontos, hogy a munkavállalók megértsék: az AI nem a munkájukat veszélyezteti, a „fenyegetés” inkább abban áll, hogy olyan emberek veszik el a munkájukat, akik jobban használják a gépeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×