eur:
385.9
usd:
355.56
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Miért nem vonult be a börtönbe a pénzügyminiszter volt üzlettársa?

Nem vonult be a börtönbe hétfőn az adócsalás miatt jogerősen 3 és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélt Kabai Károly nyírbogáti színesfém-kereskedő. A vállalkozónak eredetileg áprilisban kellett volna megkezdenie börtönbüntetését, de egészségi állapotára való hivatkozással öt hónap halasztást kapott, ami hétfőn lejárt.

A kormányfő múlt heti bejelentése szerint ugyan 3-3,5 százalékkal nő a gazdasági teljesítmény jövőre, a Pénzügyminisztérium azonban még a régi, 2,6 százalékos GDP-bővülési várakozásra alapozva készíti el a 2008-as költségvetés számait - tudta meg a Népszabadság. A tárca vezetése ugyanis a féléves növekedési adatokra vár a hivatalos prognózisváltáshoz - ezek azonban csak később (augusztus 4-én) jelennek meg. A tárcáknak augusztus elejéig kell leadniuk saját terveiket - a 2008-as büdzsé a megszokott, mindenki szerint rossz rendben készül. Jövőre az ígéret szerint ez megváltozik, bár nem vezetnek be olyan szigort, mint amelyiket korábban akartak.

A Magyar Nemzet szerint nem vonult be a börtönbe hétfőn Veres János pénzügyminiszter volt üzlettársa, az adócsalás miatt jogerősen 3 és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélt Kabai Károly nyírbogáti színesfém-kereskedő. A vállalkozónak eredetileg áprilisban kellett volna megkezdenie börtönbüntetését, de egészségi állapotára való hivatkozással öt hónap halasztást kapott, ami hétfőn lejárt.

Líbia a következő években infrastrukturális fejlesztésekre 20-25 milliárd dollárt költ, a magyar mérnököknek és tervezőknek pedig komoly esélyük van arra, hogy kihasználják a konjunktúrát - olvasható a Napi Gazdaságban. Ennek egyik jele, hogy másfél évtizeddel a számla kiállítása után kifizették a tripoli metró tervezésének díját. A tripoli metróból egy méter sem épült, ám most jó esély kínálkozik arra, hogy a magyar mérnökök tapasztalatainak felhasználásával beinduljon a munka.

Az előzetes várakozásoknál kevesebb patika nyílt hazánkban a gyógyszertár-alapítási korlátozások eltörlését követő első fél évben - írja a Világgazdaság. Július közepéig országszerte 58 engedélyt adott ki az ÁNTSZ, többségét városokban. Az engedélyekre vonatkozó kérelmek száma azonban arra utal, hogy jelentős az érdeklődés. Éppen ezért az ágazati szereplők úgy vélik, a gyógyszer-kiskereskedelmi piac bővülése igazán az év második felében indulhat be, s 2007 végéig akár további száz patikát is alapíthatnak hazánkban. Eközben több nagyobb vállalat is gyógyszertárhálózat kiépítésébe kezdett, azaz feltehetőleg már most megindult az ágazat koncentrációja.

Magyarországon az élelmiszerek árai az albán és a montenegrói szinten mozognak - közli a portfolio.hu az Eurostat friss jelentésére hivatkozva. Az első pillantásra meglepő adatokat azonban alaposabban szemügyre véve úgy tűnik, a magyar árak nem lógnak ki a régiós körből. Magyarországon az élelmiszerek árszintje az EU-átlag 70 százalékának felel meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×