eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Akár 41 fok is lehet a hét második felében

Nem várható enyhülés a hét vége előtt, így csütörtökig biztosan érvényben marad a hármas fokozatú hőségriasztás.

Az Országos Meteorológia Szolgálat honlapján található adatok alapján kedd délután 38, 39 fok valószínű. A szervezet felhívja a figyelmet: országszerte nagyon erős, 8,1-es UV-B sugárzás várható. Az előrejelzés szerint szerdán 40, csütörtökön és pénteken akár 41 Celsius fokra is kell számítani.

Az országos tisztifőorvos hétfőn a kormányszóvivői tájékoztatón hangsúlyozta: az utóbbi években nem volt példa arra Magyarországon, hogy tartósan, három napon túl 27 fok fölött lett volna a napi átlaghőmérséklet.

Falus Ferenc ismét azt tanácsolta, hogy aki teheti, ne tartózkodjon tűző napon, és mindenki ügyeljen a megfelelő folyadékbevitelre.

A fővárosban éjjel-nappal, összesen 20 locsolóautóval hűtik a villamossíneket és az utcáikat. Több, forgalmas útkereszteződésben palackozott és zacskós víz osztanak az autósoknak és a gyalogosoknak.

A fővárosi strandok kedd este is kilenc óráig tartanak nyitva.

Címlapról ajánljuk

Óránként 8 centi emelkedés - Így áll a Duna vasárnap délelőtt

Naponta egy métert emelkedik a Duna vízszintje, már most 4 méter fölött jár, a rekord 891 centi, a tetőzést pedig a hét második felére várják. A rakpartokat most felejtsük el, de a Margitsziget szerelmesei is kezdhetik áttervezni a hetet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Most érdemes kriptóba tenni a pénzünket?

Most érdemes kriptóba tenni a pénzünket?

A bitcoin mellett az altcoinok piacán is kivárást láthattunk az előző hetekben a tőzsdéken, mivel a befektetők továbbra is az amerikai elnökválasztással kapcsolatos eseményekre figyelnek. Ahogy azonban közeledünk a novemberi választáshoz, úgy válik egyre fontosabbá pozícionálni magukat a piaci szereplőknek a lehetséges kimenetelekre. A bitcoin kapcsán már láthattunk az utóbbi napokban 80 ezer és bőven 100 ezer dollár feletti célárakat is, van azonban egy másik token is, amely nagy rali előtt állhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×