eur:
386.13
usd:
355.4
bux:
68556.42
2024. május 21. kedd Konstantin

Telefonbetyárok blokkolják a hőség-infovonalat

Megszállták a Fővárosi Polgári Védelem ingyenes hőség-info vonalát a telefonbetyárok - mondta az InfoRádiónak a testület parancsnoka.Benkovics Zoltán hozzátette, hogy a tréfás kedvű telefonálók akár nagy bajt is okozhatnak. Az InfoRádió úgy tudja, hogy a testület a rendőrség segítségét kérte az ügyben.

Benkovics Zoltán, a Fővárosi Polgári Védelem parancsnoka az InfoRádiónak elmondta, hogy a hétfő délelőtt tíz órakor elérhetővé tett 06 80 630 600-as zöld számon tíz hívásból hat esetben szórakoznak az ügyelettel a telefonbetyárok.

Kérdésre a parancsnok elmondta, hogy volt, aki azt kérdezte: hol lehet hideg vizet inni? Mikor az ügyeletes visszakérdezett, hogy melyik városrészben lakik, a telefonáló azt mondta, hogy Székesfehérváron.

A polgári védelem kéri a lakosságot, hogy tartózkodjon a fölösleges, illetve szórakoztató jellegű telefonálásoktól, mert ezzel komoly kárt okozhat.

Benkovics Zoltán közölte, hogy a nem betyárkodó telefonálók egyébként általában arról érdeklődnek, hogy milyen magatartási szabályok érvényesek hőségriadó idején, vagy hogy milyen közlekedési változások várhatók.

A számon lehet információt kérni arról is, hogy melyek azok a légkondicionált intézmények, ahova be lehet menni az utcáról, ha valakinek melege van, vagy rosszul érzi magát. Ilyenek például a bevásárlóközpontok, nagyobb áruházak, vagy a múzeumok.

A bankokat, védett intézményeket a polgári védelem azért nem javasolja, mert azok ilyen jellegű használata védelmi kockázatot jelent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot
Szívszorító videó

Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot

A társszervekkel közösen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság daruja és búvárszolgálata vasárnap délután fél hatkor húzta ki a roncsot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Elmondták az elemzők, mikor jöhet el a kínai lakáspiac fellendülése

Elmondták az elemzők, mikor jöhet el a kínai lakáspiac fellendülése

A kínai ingatlanpiac támogatására irányuló pénteken bejelentett intézkedések hatása elemzők szerint hosszabb távon válik majd láthatóvá, a piac egyelőre továbbra is a mélypontot keresi. Az olyan kormányzati lépések, mint az előlegminimum csökkentése és a jelzáloghitelek kamatlábának liberalizálása a lakásvásárlók bizalmának és keresletének a növelését célozzák, de szakértők szerint további türelemre és finanszírozásra van szükség a piac fellendüléséhez - írta meg a CNBC.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×