eur:
389.27
usd:
361.72
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Orbán: mintha elege lenne az MSZP-nek

Az egészségbiztosítási pénztár eltulajdonításához szükséges törvényeket akar áterőszakolni a parlamenten a kormány - nyilatkozta a Magyar Demokrata című hetilapnak Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. A politikus úgy fogalmazott: a magyar egészségbiztosító pénztár elrablása szerepel napirenden.

A Magyar Demokrata által előzetesen a távirati iroda rendelkezésére bocsátott interjúban a Fidesz elnöke azt mondta: olyan ponthoz érkeztünk, ahol minden magyarnak át kell gondolnia, hogyan lesz tovább, hiszen a magyar egészségbiztosítási pénztár elrablása szerepel napirenden.

Megálljt kell parancsolni ennek a politikának - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Nem csak arról van szó, hogy elemelik a pénzt, hanem át akarják erőszakolni az eltulajdonításhoz szükséges törvényi változásokat is a parlamenten - tette hozzá. A Fidesz-elnök szerint ez ellen a politika ellen a sikeres népszavazással lehet tenni.

Az interjúban az ellenzéki politikus kifejtette: az MSZP kísérleteket tesz arra, hogy visszavegye a kormányt.

"Az MSZP mintha megelégelte volna, hogy olyan kormányzati munka folyik Magyarországon, amelynek hasznait egy szűk üzleti kör veszi ki, a következményeit pedig majd a szocialista párt fogja megfizetni. Mintha kísérletet tennének, hogy a kormányt a párt gyámsága alá vonják" - mondta Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×