eur:
389.62
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Parlamenti szópárbaj a kormány egy évéről

A Fidesz szerint a Gyurcsány-kormány az elmúlt egy évben havonta legalább 70-200 ezer forintot vett el az emberektől egyenként, miközben az ország éllovasból sereghajtóvá vált a régióban, és nem tudja bevezetni az eurót. Az MSZP frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában úgy vélte: a vita lényege, hogy maradjon-e minden a régiben, vagy van-e szükség a változásra.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője az elmúlt egy évet, illetve a 2002 óta eltelt időszakot értékelve a rossz gazdasági mutatókra hívta fel a figyelmet. Kifogásolta a magas államháztartási hiányt, azt, hogy éllovasokból sereghatóvá vált az ország a régióban, és nem tudja bevezetni az eurót.

A fideszes politikus kiemelte: a Gyurcsány-kormány több tízezer forintot vett el az emberektől, mindeközben adott is - kórházi napidíjat, vizitdíjat, áfa-emelést, tandíjat és újabb adókat.

Az elmúlt egy évben havonta legalább 70-200 ezer forintot vett el az emberektől egyenként a Gyurcsány-csomag - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Lendvai lldikó, az MSZP frakcióvezetője hangsúlyozta: az ellenzék stratégiájában is változást kell, hogy hozzon a kormány egyéves születésnapja.

Érvelési nehézségnek nevezte, hogy ha tényleg minden annyira rossz, mint ahogy az ellenzék mondja, akkor hogy lehet, hogy a megoldásra irányuló bármilyen változtatási kísérlet elfogadhatatlan az ellenzék számára.

Lendvai lldikó szerint a vita lényege, hogy maradjon-e minden a régiben, vagy szükség van-e a változásra. Mert ha igen, akkor már lehet értelmes vitát folytatni, akkor van helye a morális vitának arról, ki a felelős, hogy ennyi változás torlódott össze, és a politikai vitának is, hogy milyen más útjai vannak a megoldásnak - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×