eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Ismét a Vasas szerzett előnyt

A Vasas 7-6-ra nyert a Honvéd ellen a Kőér utcai uszodában a férfi vízilabda ob I döntőjének első mérkőzésén. A párharc az egyik csapat harmadik sikeréig tart.

A címvédő alakulat úgy vághatott neki a 2006/2007-es ob I-es idényt lezáró döntős sorozatnak, hogy a 2002 óta ismétlődő Vasas elleni párviadal mindegyikét megnyerte, és 2001-től sorozatban kiharcolt hat bajnoki elsősége után most a hetediket is begyűjtheti.

A másik oldalon pedig éppen az adhatott plusz motivációt, hogy sem ebben az évtizedben, sem a kilencvenes években nem jött össze a bajnoki cím, hátha most végre igen - 1989 után először...

Az alapszakasz első helyezettjeként a Honvéd lehetett a házigazda, és szívélyes vendéglátónak bizonyult a Kőér utcai ütközet elején, mert két kapott ellenében csak egyetlen gólt lőtt, igaz, a hátrányos helyzethez Benedek Tibor is kellett, aki büntetőt rontott.

Az egyaránt emberelőnyből - a Varga-fivérek, illetve Benedek révén - született találatok után 1-3-nál megúszás végén Székely Bulcsú volt eredményes először teljes létszámnál, de a duplázó ex-honvédos Tóth Márton visszaállította a kétgólos vendégelőnyt (2-4).

A félidőre mégis minimális lett a különbség Szívós Mártonnak köszönhetően (3-4).

A harmadik játékrész a nagyon feszes, kőkemény védekezés illusztrációja volt, csupán egy-egy alkalommal (Steinmetz Barnabás, illetve Bárány Attila célzott pontosan) inogtak meg a hátsó vonalak, a színvonal azonban hagyott kívánnivalót maga után. A kölcsönös kihagyásokat ugyanakkor ellensúlyozták az izgalmak.

A befejező nyolc percben 1-1 után először volt megint egyenlő - Szivós remek megoldással alakította 5-5-re az állást -, ám Steinmetz és Varga Dániel biztosította a Vasas-győzelmet, Szívós szépségdíjas találata (6-7) nem változtatott a lényegen: nyert az angyalföldi legénység, és előnyből várhatja a kedd esti folytatást - immár hazai közönség előtt, a Komjádi uszodában.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×