eur:
385.71
usd:
354.75
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Gyurcsány nem fordul vissza

A kormányzati elképzelések következetes megvalósítását ígérte a miniszterelnök az elmúlt egy évet értékelő beszédében.

Gyurcsány Ferenc az MSZP Egyéves a kormány című budapesti nagygyűlésén a reformokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: "szó sem lehet arról, hogy visszaforduljunk, sem megállni, sem lassítani nem kívánok és nem fogok".

A pártelnök hangsúlyozta: végig kell vinni a kormányzás kezdetén kialakított elképzeléseket.

A kormányfő kijelentette: a nemzet ereje a polgárok erejében van. A miniszterelnök szólt arról is, hogy szükség van a hátrányos helyzetben lévők támogatására a felsőoktatásban.

Gyurcsány Ferenc a kormányzás eddigi eredményei közül kiemelte, hogy az elmúlt hónapokban mintegy 100 ezren jelentkeztek be a társadalombiztosításhoz.

A miniszterelnök sikerként könyvelte el, hogy a versenynek köszönhetően csökkent számos gyógyszer ára.

Gyurcsány Ferenc a vizitdíjról és a kórházi napidíjról kezdeményezett népszavazással összefüggésben azt mondta: lehet népszavazást tartani, de meg fogják nyerni, mert "bölcsebb lesz az ország".

Fidesz: a kormány alkalmatlan

A Fidesz alelnöke szerint az elmúlt egy év a kormány alkalmatlanságát bizonyította, ezért gazdasági és politikai fordulatra lenne szükség. Varga Mihály az InfoRádióban úgy fogalmazott: a kabinet kapkod, nincs végiggondolt, következetes koncepciója és világos programja.

Az ellenzéki politikus hozzátette: a kormányzati intézkedések például az egészségügyben a szféra teljes elbizonytalanodását okozták, gazdasági értelemben pedig tízéves mélyponton van az ország.

 Varga Mihály szükségesnek nevezte, hogy az emberek népszavazáson mondhassák el véleményüket a kabinet elmúlt egy éves tevékenységéről.

A Fidesz alelnöke a miniszterelnök balatonőszödi beszédére utalva azt mondta: az elmúlt egy évben az ország Gyurcsány Ferenc hazugságainak árát fizette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Őrizetben a nagyobbik hajó kapitánya
Verőcei hajókatasztrófa

Őrizetben a nagyobbik hajó kapitánya

Elmulasztott segítséget nyújtani, emiatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a nyugdíjazás előtt álló, rutinos hajóst. 25 tanú kihallgatása már megtörtént.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Ebrahim Raiszi politikai karrierjét az iráni vallási és politikai berendezkedés iránti fundamentalista hozzáállás jellemezte. Az igazságszolgáltatás és a vallási elit ranglétráján keresztül emelkedett fel, hogy meghatározó konzervatív politikussá váljon, akit szinte mindenki Ali Khamenei ajatollah legfelsőbb vezető lehetséges utódjának tartott. Halálával politikai vákuum alakulhat ki a perzsa államban, amely újra felszínre hozhatja a társadalmi feszültségeket, miközben Raiszi regnálása alatt Irán még elszigeteltebbé vált a nemzetközi porondon. Az teheráni utódlás alapjaiban határozhatja meg, hogy mi lesz az Izraellel egyre kiélezettebbé váló viszonnyal, ami az egész Közel-Kelet jövőjét meghatározhatja. De halála még az ukrajnai háborúra is kihathat, mert kérdéssé válhat az orosz hadseregnek küldött fegyverszállítmányok jövője.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×