eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Beiktatták az új egri érseket

Szentmisén iktatatták be hivatalába Ternyák Csaba egri érseket. Az eseményen külföldi és magyar egyházi méltóságok, világi elöljárók, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai, az egyházmegye papsága és hívei vettek részt, akik teljesen megtöltötték az egri bazilikát.

XVI. Benedek pápa kinevezési okmányát Ficzek László kanonok, érseki irodaigazgató olvasta fel. Köszöntötte az új főpásztort Seregély István is, aki 20 évig állt a főegyházmegye élén, és a pápa március 15-én fogadta el lemondását.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nevében Erdő Péter köszöntötte az új egri érseket.

A bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek azt mondta: Ternyák Csaba felelőséggel szolgálta Rómában az egész egyház küldetését, és - mint fogalmazott - büszke arra, hogy mostantól társak lehetnek.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×