eur:
388.54
usd:
360.93
bux:
68686.1
2024. május 7. kedd Gizella

Lehet, hogy tizenkét megyénk lesz?

Tizenkettő vagy tizennégy nagymegyéből álló középszintű közigazgatási egység bevezetéséről is tárgyal a Kormány-Önkormányzatok Egyeztető Fóruma. Erről az önkormányzati és területfejlesztési miniszter beszélt az InfoRádió kérdésére.

A középszintű közigazgatási rendszer megerősítéséről határozott keddi ülésén a Kormány-Önkormányzatok Egyeztető Fóruma - jelentette be az önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Lamperth Mónika elmondta: az elmúlt hónapokban megalakult egy 14 tagú munkacsoport, amelynek az lesz a feladata, hogy a folyamatban lévő önkormányzati reformot véleményezze, és tegyen javaslatot az egyeztető fórumnak.

Szerinte a jelenlegi megyerendszer fenntarthatatlan, a munkacsoport négy erre irányuló átalakítási javaslatából kettőt talált az egyeztető fórum tárgyalásra alkalmasnak. Ezek szerint a tárca vagy a választott regionális önkormányzatok vagy az úgynevezett nagymegyerendszer mellett teszi le a voksát.

Ez utóbbi azt jelentené, hogy tizenkettő-tizennégy nagymegye rendelkezne megerősített hatáskörű középszintű önkormányzattal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×