eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sikeres évet zárt a Rákóczi Szövetség

Magyarország és a környező államok uniós csatlakozása óta sokat javult a határon túl élő magyarok helyzete - véli Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke. A szervezet szombaton délelőtt tartotta szokásos évi közgyűlését. A szövetség - többek között - a határon túli magyar fiatalok oktatását segíti, célja a kapcsolatteremtés az anyaországban és a külföldön élő magyarok között.

A Rákóczi Szövetség a hídépítést szolgálja a magyarországi és a határon túli magyarság között - emlékeztetett Halzl József. Elsősorban a diákok száméra szerveznek programokat, amelyekben évente 4-5 ezer fiatal vesz részt.

Az EU-csatlakozásnak a szövetség elnöke szerint vannak pozitív hatásai, hiszen a határok légiessé válásával a kapcsolattartás könnyebb lett a tagállamokban élő magyarok és az anyaország között.

A Rákóczi Szövetség remélte, hogy az integráció megkönnyíti az autonómiák kibontakozását is, e tekintetben azonban még nem teljesen elégedettek.

Halzl Jószef szerint a magyarországi társadalom változatlanul megosztott a határon túli magyarság kérdésében, sokan nem is ismerik a környező országokban élő magyarok problémáit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×