eur:
392.91
usd:
363.01
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

"Demszkyé a politikai felelősség"

A fővárosi MDF szerint Demszky Gábor felelős a nagykörúti villamos felújításánál elkövetett hibák miatt. A párt szerint az átépítés a főpolgármester választási kampányának lett az áldozata.

Székely-Gyökössy Dóra, az MDF fővárosi önkormányzati képviselője az InfoRádióban elmondta: a nagykörúti villamospálya felújítása során elkövetett hibák miatti politikai felelősség mindenképpen a főpolgármesteré, mert ő erőltette a munkák ilyen gyors befejezését.

Annak ellenére történt mindez, hogy a felügyelőbizottság és a BKV is jelezte: a munkák  túl gyors üteme problémákat okoz - tette hozzá az ellenzéki politikus.

A képviselő úgy vélte: egy előzetes vizsgálat megmutatta volna, hogy milyen állapotban vannak a felsővezetéket tartó vasoszlopok

Székely-Gyökössy Dóra szerint Demszky Gábor azért futott bele ebbe a hibába, mert mindenáron át akarta adni a villamosokat még az önkormányzati választások előtt.

Aba Botond is felelős

A BKV elnök-vezérigazgatóját azért tesszük felelőssé, mert nem mondott nemet a főpolgármesteri sürgetésre, pedig több szakértő is figyelmeztette: ilyen rövid idő alatt, generálkivitelező nélkül komoly problémáknak néznek elébe - hangsúlyozta az önkormányzati képviselő.

Az MDF-es politikus szerint Demszky Gábor nem tanul a hibáiból, ezt mutatja a bejelentése, miszerint az úszó-Eb kezdetére elindulnak a villamosok, noha nem készültek még el a műszaki egyetem vizsgálati anyagai.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×