eur:
394.65
usd:
364.74
bux:
73382.82
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

"Másfél képviselő" fizetéséért dolgoznak a kurátorok

Lelkész-főszerkesztő és Fidesz-alapító is szerepel a közmédiumok kuratóriumi elnökségeinek új tagjai között. Az Országgyűlés hétfőn választotta meg a Magyar Rádió, a Duna TV-ét felügyelő Hungária Közalapítvány és a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségének új tagjait, valamint a Magyar Távirati Iroda Tulajdonosi Tanácsadó Testületének új tisztségviselőit.

Az egyenlő számú ellenzéki és kormánypárti jelölésű tagokból álló testületeket a KDNP-frakció megalakulása miatt kellett kiegészíteni egy-egy kormányoldali és ellenzéki jelölttel.

Az Országgyűlés döntése értemében a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának új elnökségi tagja kormánypárti oldalról Marosi György, az SZDSZ jelöltje, aki korábban betöltötte az ellenőrző testület elnöki tisztét is.

A KDNP jelöltjeként Tirts Tamást választották meg a képviselők, ő a Fidesz alapító tagja, jelenleg a Fidesz-MPSZ és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség fővárosi képviselője.

A Magyar Rádió kuratóriumi elnökségének eddigi tagjai: Gellért Kis Gábor elnök, Szadai Károly elnökhelyettes, Agárdi Péter, Hankiss Ágnes, Novák Gergely, Frisch Oszkár, Szente Péter, Trombitás Zoltán.

A Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma elnökségének új kormánypárti tagja az MSZP jelöltje, Fehér Zsuzsa lett, ő korábban az ellenőrző testület tagjaként dolgozott.

A KDNP jelöltjeként Balogh Lászlót választották a testület tagjává. Az MDF, illetve a Nemzeti Fórum volt országgyűlési képviselője 1982 és 1996 között az MTV szegedi stúdiójában volt segédoperatőr, majd operatőr.

Az MTV Közalapítvány elnökségének eddigi tagjai: Czeglédi László elnök, Kozma Huba elnökhelyettes, Bakó Lajos, Farkasné Gábor Alice, Kerekes Pál, Kozák Márton, Peták István és Rajk László.

A Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége kormánypárti oldalról Simkó Jánossal, az MSZP jelöltjével egészült ki.

Simkó János korábban a Magyar Rádió alelnöke volt, betöltötte a Kormányzati Kommunikációs Központot igazgatói posztját, ügyvezető igazgató volt a Klubrádiónál, majd főszerkesztő a Gazdasági Rádiónál.

A testület új KDNP-s elnökségi tagja Nagy Lenke. A lelkész a Reformátusok Lapjának főszerkesztője.

A Hungária Televízió Közalapítvány elnökségének eddigi tagjai: Bíró Sándor elnök, Rékási Róbert, Budai László, Farkas István, Ördögh Szilveszter, Pálfy G. István, Székely Gabriella, Veress László.

A Magyar Távirati Iroda Tulajdonosi Tanácsadó Testületébe kormánypárti oldalról az MSZP jelöltje, Hovanyecz László újságíró, a Népszabadság főmunkatársa került.

A KDNP-t ezentúl Szikora József, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének elnöke, az Új ember főmunkatársa, a Magyar Katolikus Rádió közéleti főszerkesztője képviseli a testületben.

Az MTI tulajdonosi tanácsadó testület eddigi tagjai: Bayer József elnök, Gyarmati László elnökhelyettes, Antal Zsolt, Debreczeni József, Honti Katalin, Ilosvai Gábor, Pap Mária, Sipos Balázs

A képviselőit meghaladó fizetések

A közmédiumok kuratóriumi elnökségének legkevesebb nyolc tagját négy évre választják.

A Magyar Rádió és a Duna Televízió kuratóriumi elnökségének mandátuma 2008 márciusában, a Magyar Televízióé 2007 márciusában jár le. Az MTI Tulajdonosi Tanácsadó Testületének tagjait tavaly júniusban választották meg.

A médiakuratóriumok elnökségének tagjai az országgyűlési képviselők alapdíjának 140 százalékának, az elnök a kétszáz százalékának, az elnökhelyettes a 180 százalékának megfelelő juttatást kapnak, ezen kívül költségtérítésre tarthatnak igényt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×