eur:
394.26
usd:
364.41
bux:
73439.06
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A háztartási bérgyilkosságtól a maffia-leszámolásokig

Az elmúlt 16 évben 35 bérgyilkosság történt Magyarországon - mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda osztályvezetője az InfoRádióban. Kovács Lajos azt követően beszélt erről, hogy nyolc ország részvételével kétnapos szemináriumot tartottak Pozsonyban a bérgyilkosságokról.

A rendszerváltozás óta 35 regisztrált bérgyilkosság történt Magyarországon. Természetesen lehet, hogy ennél több eset történt, de azok nem váltak ismertté a hatóságok előtt - mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda osztályvezetője.

Kovács Lajos szerint ez a szám azért figyelemreméltó, mert a rendszerváltozás előtt ez a kategória szinte ismeretlen volt a magyar kriminalisztikában.

A felderítési arányokról az osztályvezető közölte: a családon belüli "háztartási bérgyilkosságok" esetében ez elég magas, 90 százalék körüli a felderítési arány, a vállalkozók egymás közötti leszámolásaiban viszont csak 30-40 százalékos.

A szervezett bűnözéssel összefüggő bérgyilkosságokat a legnehezebb felderíteni, hiszen itt sokszor külföldi, a célszemélytől távoli bérgyilkosokat alkalmaznak - tette hozzá Kovács Lajos.

A pozsonyi konferencián a közép-európai rendőrakadémia résztvevő országai képviseltették magukat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×