eur:
392.25
usd:
366.83
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Veszélyben a közgyógyellátottak gyógyszere?

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár júliustól olyan informatikai rendszert vezet be, amelyen keresztül a patikusoknak minden közgyógyellátott adatait ellenőrizniük kell. A rendszer a főpróbán azonban akadozott. Ha nem sikerül kijavítani a hibákat, az ellátottak nem juthatnak hozzá gyógyszereikhez.

Aggályosnak tartja a Magyar Gyógyszerész Kamara, hogy a közgyógyellátásra jogosultak ellenőrző rendszere nem működik minden esetben. Júliustól elektronikusan kell ellenőriznie a patikusnak, hogy érvényes-e a beteg igazolványa, illetve mennyi van még a gyógyszerkeretéből.

A kamara elnökségének egyik tagja szerint a rendszer főpróbáján számos hiba volt. Az adattovábbításra GPRS alapú információs technológiát építettek ki, ezzel azonban sok helyen nem sikerült kapcsolatot létesíteni a gyógyszertár és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár között.

A patikának viszont minden esetben ellenőriznie kell az ellátásra jogosult adatait. Azokban az esetekben, amikor a rendszer nem működik, a beteg nem jut hozzá gyógyszeréhez - közölte Starcz Judit az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×