INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Veszélyben a közgyógyellátottak gyógyszere?

Infostart / InfoRádió
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár júliustól olyan informatikai rendszert vezet be, amelyen keresztül a patikusoknak minden közgyógyellátott adatait ellenőrizniük kell. A rendszer a főpróbán azonban akadozott. Ha nem sikerül kijavítani a hibákat, az ellátottak nem juthatnak hozzá gyógyszereikhez.

Aggályosnak tartja a Magyar Gyógyszerész Kamara, hogy a közgyógyellátásra jogosultak ellenőrző rendszere nem működik minden esetben. Júliustól elektronikusan kell ellenőriznie a patikusnak, hogy érvényes-e a beteg igazolványa, illetve mennyi van még a gyógyszerkeretéből.

A kamara elnökségének egyik tagja szerint a rendszer főpróbáján számos hiba volt. Az adattovábbításra GPRS alapú információs technológiát építettek ki, ezzel azonban sok helyen nem sikerült kapcsolatot létesíteni a gyógyszertár és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár között.

A patikának viszont minden esetben ellenőriznie kell az ellátásra jogosult adatait. Azokban az esetekben, amikor a rendszer nem működik, a beteg nem jut hozzá gyógyszeréhez - közölte Starcz Judit az InfoRádióban.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk