eur:
393.48
usd:
368.78
bux:
65881.47
2024. április 23. kedd Béla

Minden eddiginél többen védekeznek a gátakon

Lassan apad a Tisza, a folyó vízszintje az elmúlt órákban átlagosan 7 centimétert csökkent - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs szóvivője. A védekezésben minden eddiginél többen vesznek részt.

Reich Gyula elmondta: a Bodrogon folytatódik a lassú, egyenletes apadás, a Hármas-Körösön viszont még mindig a korábbi legmagasabbat meghaladó vízszintek vannak, a tetőzés óta alig 6 centiméteres az apadás.

Minden eddiginél több, csaknem 4 ezer ember dolgozott az éjjel a köröszugi gátakon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor elmondta: tegnap estig újabb 182 embernek kellett elhagynia otthonát a Jász-Nagykun- Szolnok megyei Tiszasasról és Csépáról; így országszerte már 2792 ember kényszerült ideiglenesen kiköltözni.

Továbbra is kritikus a helyzet

Dobson Tibor hozzátette: továbbra is kritikus a helyzet a Hármas-Körösön, a Tisza torkolatától 500 méterre és a szelevényi térségnél, valamint a Tiszán Felgyő község mellett és a Körösnagyrétnél keletkezett két gátrepedés miatt.

A szóvivő tájékoztatása szerint Magyarország területén összesen 196 települést veszélyeztet az árvíz, közülük 79 helyen rendkívüli a védekezés. A munkálatokban 24 ezer ember vesz részt.

A reggeli gyorsjelentés szerint a magyarországi folyók fővédvonalain összesen 1981 kilométer hosszon van készültség.

A Tisza Kisköre és a déli országhatár közötti szakaszán, továbbá a Zagyva és a Maros torkolati védelmi szakaszain, valamint a Hármas-Körös teljes hosszán rendkívüli a készenlét.

Maradnak a tűzoltók

Várhatóan jövő hétig maradnak és részt vesznek az árvízi védekezésben Kunsztentmártonban a fővárosi tűzoltók - mondta el az InfoRádióban Molnár Péter.

A szóvivő hozzátette: több mint ötven tűzoltó a katonákkal együtt hétfő éjszaka több ezer homokzsákot helyezett el a töltés megerősítésére.

Nincsenek újabb repedések

Már megerősítették a gátakat Jász-Nagykun-Szolnok megyében, újabb repedések pedig egyelőre nem keletkeztek Tiszasas, Csépa és Szelevény térségében.

Kedd délben Istánháza közelében erősítették a töltéseket a szakemberek - mondta el az InfoRádióban a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szóvivője, Vona Titusz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Április közepétől vásárolhatók meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényei közül maximum huszonötöt tartalmazhat. Az alapot kibocsátó OTP Alapkezelő szándékai szerint a termékkel azok a befektetők is hozzáférhetnek régiónk vállalati topligájához, akiknek nincs piaci ismerete ebben a térségben. Az OTP CETOP ETF érdekessége, hogy három partner, az OTP Alapkezelő, az OTP Global Markets, illetve a Budapesti Értéktőzsde közös projektjeként jött létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×