eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Milleniumi Városközpont: mi lett az eredeti tervekkel?

Újabb lakó- és irodaházakkal bővül a IX. kerületi Millenniumi Városközpont, és elkelt a szomszédos Közvágóhíd területének egy része is. A konferenciaközpont megépítésére azonban még várni kell.

Folyamatosan fejlődik a IX. kerületi Millenniumi Városközpont: hétfőn egy újabb lakó- és irodaház bokrétaünnepségét tartották, ami azt jelenti, hogy szerkezetkész az épület. Ezen kívül még egy irodaházat átadnak az idén a környéken, és a tervezőasztalon fekszik két további irodaépület is - mondta el az InfoRádiónak Kócsi Margit kerületi főépítész.

Az eredeti tervek között szereplő konferenciaközpontra azonban úgy tűnik, még várni kell.

Bár a kongresszusi központ változatlanul fontos eleme az új vároközpont koncepciójának, az állami garanciavállalásról szóló, évek óta folyó egyeztetéseken Kócsi Margit szerint egyelőre nem sikerült eredményre jutni.

Ennél is kétségesebb a sorsa az eredeti tervek szerint kiállítótermeknek is helyet adó multifunkcionális épületnek. A főépítész szerint valószínűleg ez épül meg utoljára.

A fejlesztések azonban így is érezhetően kihatnak az egész környékre.

Jól jelzi ezt az élénk befektetői érdeklődés, és az is, hogy az idén valószínűleg aláírják a Közvágóhíd egy részének eladásáról szóló szerződést is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×