eur:
393.36
usd:
367.69
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Lemondott a mentőhelikopterek üzemeltetéséről a Base Kft.

A mentőhelikopterek ügyében indított nyomozás megszüntetésére és a gépek visszaadására utasította a Nemzeti Nyomozó Irodát a Fővárosi Főügyészség. Az Országos Mentőmentőszolgálat megdöbbent; az eddigi üzemeltető Base Kft. pedig lemondott az üzemeltetés jogáról, és bepereli a mentőszolgálatot.

A mentőhelikopterek üzemeltetését és karbantartását végző cég ellen az Országos Mentőszolgálat tett feljelentést, mert a kft. nem adta vissza a járműveket a január 9-ei szerződésbontás után.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a feljelentés alapján nem állapítható meg a sikkasztás és a közlekedés biztonsága elleni vétség gyanúja, ezért a házkutatás és a lefoglalás megalapozatlan volt.

Varga Jenő közölte: a Base Kft. panaszának helyt adva hatályon kívül helyezték a házkutatást és a lefoglalást elrendelő határozatot.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője úgy reagált: megdöbbenéssel fogadták a hírt, hogy a mentőhelikopterek ismét a korábban üzemeltetéssel megbízott kft. kezébe kerültek.

Győrfi Pál az InfoRádióban elmondta, hogy továbbra is honvédségi helikopterekkel végzik a légimentést, mert még nem kapták vissza a mentőhelikoptereket a BASe Kft-től. Az OMSZ szóvivője hozzátette: ismét felszólítják a társaságot arra, hogy adják át az állami tulajdonú helikopterek dokumentációit.

A szerződést azért bontotta fel a mentőszolgálat, mert több vizsgálat szerint az együttműködés előnytelen az állam számára. A cég vitatja a döntés jogosságát.

Edelényi Gábor, a Base Kft. szóvivője az InfoRádióban elmondta: az ügyészség határozata ellenére kiiratták a helikopterek légi alkalmassági bizonyítványából a cég nevét, vagyis lemondtak a gépek üzemeltetési jogáról.

A kft. polgári pert indít az Országos Mentőszolgálat ellen, amelyben többi között kéri majd a társaságot ért anyagi kár megtérítését - tette hozzá a szóvivő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×