eur:
393.74
usd:
365.01
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Beindult a kamatszivattyú

Néhány cím a reggeli újságokból: Megalapozatlan házkutatás a BASE Kft.-nél; Beindult a kamatszivattyú; Több atomenergia Európában.

Népszabadság

A lap információi szerint a főügyészség hatályon kívül helyezte a mentőhelikoptereket üzemeltető BASE Kft. elleni intézkedéseket. A hatóság álláspontja szerint megalapozatlan volt a Nemzeti Nyomozó Iroda határozata a házkutatás elrendeléséről, illetve a helikopterek lefoglalása.

Az újság arról is ír, hogy tragikus állapotban vannak a budapesti patakok, inkább tekinthetők kanálisnak, mint élővíznek. A legrosszabb állapotban az Ördög-árok van, amelynek megmentésére konkrét tervet dolgozott ki egy civil szervezet.

Magyar Nemzet

A lap úgy tudja, hogy tavaly szeptember óta lényegesen drágább lett a magyar államadósság finanszírozása. Ez a változás valamennyi állampapírt érinti. Ha a helyzet nem javul, akkor a költségvetés 40 milliárd forint pluszkiadással számolhat.

Az is olvasható a Magyar Nemzetben, hogy az Európa Tanács parlamenti közgyűlése holnap szavaz a kommunista diktatúrák által elkövetett jogsértéseket elítélő határozatról.

Világgazdaság

Az újság cikke szerint az Európai Unió több országa keresi a lehetőségét az orosz gáztól való függőség megszüntetésére. Franciaország új atomerőművet akar építeni, és Németországban, Olaszországban és Nagy-Britanniában is felmerült, hogy mégsem kellene lemondani a nukleáris energiáról. Közben Oroszország helyreállítaná a Szovjetunió idején egységes atomenergia-termelő rendszert.

A lap úgy tudja, hogy egy héttel ezelőtt aláírták azt a szerződést, amelynek révén Széles Gábor vállalkozó visszavásárolhatja Ikarus Rt.-t.

Napi Gazdaság

A magyar gazdaság egyik kerékkötője a munkaerőpiac alacsony mobilitása – idézi a kormány tagjait és a gazdasági élet szereplőit a Napi Gazdaság. A lap szerint az adatok mást mutatnak: egyre kevesebben élnek a rendelkezésre álló lehetőségekkel; ennek példája, hogy eddig egy cég sem igényelte a toborzáshoz adható félmillió forintot.

Az új szabályozásnak köszönhetően megélénkült a kockázatitőke-piac. Idén új alapok és alapkezelők jelenhetnek meg Magyarországon. Célpiacuk azok a gazdag emberek lehetnek, akik hajlandók néhány millió eurót befektetni 7-8 évre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

A távmunka és a rugalmas munkavégzés egyre szélesebb körű elterjedésével egy új kifejezés, a chronoworking is megjelent a munka világában, ami lényegében azt írja le, hogy az adott munkavállaló – amennyiben lehetősége van rá – munkaidejét a bioritmusához igazítja (legyen szó korán kelő pacsirtákról vagy éjszakai baglyokról), vagyis olyan napszakban dolgozik, amikor energiaszintje és koncentrációs képessége arra a legmegfelelőbb. A chronoworking lehetőségének biztosítása a munkáltatónak is megéri, hiszen a bioritmusának legjobban megfelelő időszakban dolgozó munkavállaló produktívabban látja el feladatát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×