INFORÁDIÓ 
2020. május 27. szerda
Hella

Beindult a kamatszivattyú

Infostart / InfoRádió

Néhány cím a reggeli újságokból: Megalapozatlan házkutatás a BASE Kft.-nél; Beindult a kamatszivattyú; Több atomenergia Európában.

Népszabadság

A lap információi szerint a főügyészség hatályon kívül helyezte a mentőhelikoptereket üzemeltető BASE Kft. elleni intézkedéseket. A hatóság álláspontja szerint megalapozatlan volt a Nemzeti Nyomozó Iroda határozata a házkutatás elrendeléséről, illetve a helikopterek lefoglalása.

Az újság arról is ír, hogy tragikus állapotban vannak a budapesti patakok, inkább tekinthetők kanálisnak, mint élővíznek. A legrosszabb állapotban az Ördög-árok van, amelynek megmentésére konkrét tervet dolgozott ki egy civil szervezet.

Magyar Nemzet

A lap úgy tudja, hogy tavaly szeptember óta lényegesen drágább lett a magyar államadósság finanszírozása. Ez a változás valamennyi állampapírt érinti. Ha a helyzet nem javul, akkor a költségvetés 40 milliárd forint pluszkiadással számolhat.

Az is olvasható a Magyar Nemzetben, hogy az Európa Tanács parlamenti közgyűlése holnap szavaz a kommunista diktatúrák által elkövetett jogsértéseket elítélő határozatról.

Világgazdaság

Az újság cikke szerint az Európai Unió több országa keresi a lehetőségét az orosz gáztól való függőség megszüntetésére. Franciaország új atomerőművet akar építeni, és Németországban, Olaszországban és Nagy-Britanniában is felmerült, hogy mégsem kellene lemondani a nukleáris energiáról. Közben Oroszország helyreállítaná a Szovjetunió idején egységes atomenergia-termelő rendszert.

A lap úgy tudja, hogy egy héttel ezelőtt aláírták azt a szerződést, amelynek révén Széles Gábor vállalkozó visszavásárolhatja Ikarus Rt.-t.

Napi Gazdaság

A magyar gazdaság egyik kerékkötője a munkaerőpiac alacsony mobilitása – idézi a kormány tagjait és a gazdasági élet szereplőit a Napi Gazdaság. A lap szerint az adatok mást mutatnak: egyre kevesebben élnek a rendelkezésre álló lehetőségekkel; ennek példája, hogy eddig egy cég sem igényelte a toborzáshoz adható félmillió forintot.

Az új szabályozásnak köszönhetően megélénkült a kockázatitőke-piac. Idén új alapok és alapkezelők jelenhetnek meg Magyarországon. Célpiacuk azok a gazdag emberek lehetnek, akik hajlandók néhány millió eurót befektetni 7-8 évre.

Kapcsolódó hang

Lapszemle 1. rész
 


Lapszemle 2. rész
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018