eur:
394
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Évindító nagygyűlés - Biztonságos Magyarországot

A biztonságos Magyarország megteremtését nevezte a XXI. század legfontosabb feladatának Orbán Viktor vasárnap Debrecenben. A Fidesz elnöke a párt évnyitó nagygyűlésén utalt arra, hogy rendkívül nagy a 2006-os választás tétje, amely arról szól, hogy "a XXI. század felé indul-e el az ország, vagy visszacsúszunk a XX. századba".

Magyarország legfőbb erőforrásának a munkát nevezte, és szerinte le kell számolni azzal a téveszmével, hogy "a teljes foglalkoztatás nem elérhető".

Orbán Viktor Debrecenben is megismételte, hogy eljött az idő a vadkapitalizmus lezárására, s "új gazdasággal, új állammal, új politikával emberséges Magyarországot szeretnénk építeni".

Bejelentette: pártja még a választások előtt kezdeményezi a Büntető törvénykönyv módosítását a legelesettebbek, a gyermekek és az idősek védelmének javítása érdekében.

"A változás megérett az országban" - mondta a nagygyűlésén Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

Kósa Lajos szerint 2006-ban változtatásra van szükség annak érdekében, hogy egy "boldogabb, jobb országban éljünk".

Hozzátette: a megoldás azonban nem eladni az államot, hanem le kell cserélni a vezetőit, mert "velük nem fogunk boldogulni".

Áder János, a Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett arra, hogy 400 ezer új munkahelyet ígértek, s ehelyett nőtt a munkanélküliség.

Szólt arról is, hogy az államadósság csökkentésének ígérete helyett drámai mértékben nőtt az államadósság, s bár azt ígérték, hogy nem lesz gyógyszeráremelés, mégis minden évben az inflációt meghaladó módon nőttek a gyógyszerárak.

A tiszta közélet ígéretével az SZDSZ-es kormánytagok tevékenységét állította szembe Áder János, külön kiemelve, hogy "az informatikai miniszter sokat tett a tiszta közéletért". Felidézte, hogy az egyébként ingyenes kakaóbiztos számítógépeket egymillió 77 ezer forintért sikerült darabonként megvásárolni.

Semjén Zsolt azt mondta: "nem a cselédlépcsőn kell bekullognunk az Európai Unióba".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×