INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Cáfolja a nyomda a Fidesz és a Magyar Vizsla kapcsolatát

Infostart / InfoRádió
A Magyar Vizsla című újságot előállító nyomda szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy egy fideszes faxról küldték el az újság következő számának egyik oldalát. Korábban a pénzügyminiszter vizsgálatot rendelt el a Magyar Postánál, hogy egyértelműen kiderüljön: honnan és milyen módon érkezett a Magyar Vizsla című kiadvány bemutató példánya a társasághoz.

A Magyar Vizsla című kiadványt készítő nyomda munkatársa küldött faxot a Fidesz-irodából - közölte a G and G Nyomda Kft. az MTI-vel. Erre úgy kerülhetett sor, hogy a nyomda egyik munkatársa egy másik ügyben a Fidesz egyik munkatársával folytatott megbeszélést Budapesten.

A Magyar Vizsla című kiadvány megrendelője, azaz az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége Egyesület kérésére a nyomda munkatársa egy faxot adott fel a Magyar Posta soproni munkatársának egyeztetés céljából.

"A nyomda ezúton kér elnézést a Magyar Vizslát kiadó egyesülettől és a Fidesz Magyar Polgári Szövetségtől a sajnálatos helyzet kialakulása miatt" - zárul a cég közleménye.

A Pénzügyminisztérium korábban azzal indokolta a vizsgálat megindítását, hogy az MSZP és a Fidesz között vita bontakozott ki arról, ki áll az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége által kiadott lap hátterében.

"A pénzügyminiszter gyors és alapos vizsgálatra utasította a Magyar Posta Rt. vezérigazgatóját" - írta közleményében a minisztérium.

A tárca szerint a Magyar Posta a kiadványt azért kérte be megjelenés előtt, mert a hatályos jogszabályoknak megfelelően meg kívánt győződni arról, hogy az általa terjesztendő lap tartalma nem ütközik-e a sajtótörvény előírásaiba.

A Magyar Posta Kommunikációs igazgatósága közleményben jelezte, hogy a vállalat vezérigazgatója vizsgálatot rendelt el az ügyben.

A közlemény szerint a társaság a héten kezdi meg a Magyar Vizsla feldolgozását és kézbesítését.

A címlapról ajánljuk