eur:
394.12
usd:
364.9
bux:
65498.37
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kampányhírek percről percre

Egyre inkább felpörög a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb csütörtöki híreket.

2018.03.22. 21:36

Gulyás: a nyolcéves kormányzás legnagyobb eredménye, hogy 740 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben

A Fidesz-KDNP nyolcéves kormányzásának legnagyobb eredménye, hogy ma Magyarországon 740 ezer emberrel többen dolgoznak mint 2010-ben - jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön egy budapesti lakossági fórumon. Ez teszi lehetővé a gazdasági növekedést és a jóléti intézkedéseket, továbbá a társadalmi haszna is felbecsülhetetlen, hiszen olyan emberek is kénytelenek voltak munkát vállalni, akik akár évtizedekig nem dolgoztak - mondta a kormánypárti politikus. Hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP-kormánynak "világos, egyértelmű teljesítménye van", és az általa folytatott gazdaságpolitika hosszú távon is lehetőséget ad arra, hogy Magyarország felzárkózzon az Európai Unió gazdagabb, jobb életszínvonallal rendelkező országaihoz. Az eredmények között említette a költségvetés egyensúlyban van, így nincs szükség megszorításokra. A családpolitikáról Gulyás Gergely kiemelte: Magyarország az Európai Unióban a saját nemzeti össztermékéből a legtöbbet, több mint öt százalékot költ családpolitikára. Ennek köszönhetően javult a még mindig nagyon rossz demográfiai helyzet - fűzte hozzá. Kitért arra is, hogy a kettős állampolgárságról szóló 2004-es népszavazás jelentette "borzalom" után mára több mint egymillió új magyar állampolgár van, aki az állampolgárságon keresztül közjogilag is kapcsolódóik az anyaországához.

2018.03.22. 21:34

Szél: anyagi biztonságra és megfelelő oktatásra van szükség

Anyagi biztonságot és megfelelő oktatást ígért az LMP miniszterelnök-jelöltje pártja csütörtöki "jövőértékelő" rendezvényén Budapesten, és a legaktuálisabb feladatnak a kivándorlás megállítását nevezte. Szél Bernadett szerint a jelenlegi kormány feléli a jövőt. A kabinet elpazarolta az uniós forrásokat, és elkezdtek már hitelből is lopni - fogalmazott. Hozzátette: a kormány nem foglalkozik a fiatalokkal, letett róluk. Szél Bernadett Bírálta a kormányfőt azért is, mert a március 15-ei ünnepi beszédében akkor hívta "harcba" a fiatalokat, amikor azok tömegesen menekülnek külföldre. Kutatások bizonyítják, hogy nagyon nagy a baj, a fiatalok számára a legsúlyosabb gond a létbizonytalanság, a második a kiszámíthatatlan jövő. Az LMP azt szeretné, ha a fiatalok nem félnének - szögezte le. Közölte: pártja konzultált a külföldön élőkkel, amiből kiderült, hogy többségük egzisztenciális okokból hagyta el az országot, de a fojtogató légkör miatt is sokan mentek el. Az egyik legaktuálisabb feladatnak nevezte a kivándorlás megállítását, a külföldön élő fiatalok hazahozatalát. Ehhez szerinte anyagi biztonságot és megfelelő oktatást kell biztosítani. Szél Bernadett kijelentette: a pártja által ígért háromkulcsos adórendszer tízből kilenc dolgozónak kedvezne. A továbbtanuló fiatalok után 24 éves korig biztosítanák a családi adókedvezményt és a családi pótlékot, és még a PhD-fokozat megszerzését is ingyenessé tennék.

2018.03.22. 17:10

Gyurcsány Ferencet ma nagyon kiakasztották az ellenzéki oldalon

A DK elnöke közösségi oldalán mérgelődik, amiért újabb levelére elutasító választ kapott az LMP-től. Ma azért újra kiosztotta Szél Bernadettet és Karácsony Gergelyt is, szintén a közösségi oldalon.

2018.03.22. 15:58

DK: "Akarsz egy országot, ahol Vona Gábor a miniszterelnök? Hát ne vaduljunk meg!"

Korszak- és rendszerváltást ígértek az ellenzéki politikusok a Republikon-konferencián.

2018.03.22. 15:51

Fidesz: Karácsonyék már készítik elő a migránsok ellátását

A Fidesz-frakció szerint Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje már készíti elő a migránsok ellátását. A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Karácsony Gergely a nap folyamán egy konferencián az alapjövedelem bevezetése mellett érvelt. A Fidesz-frakció közleményében az áll: ha "Soros emberei" kerülnek hatalomra, nemcsak betelepítik a migránsokat, de munka nélkül állandó jövedelmet is akarnak adni nekik, "amit a dolgozó magyar emberekkel fizettetnének ki".

2018.03.22. 15:39

A Jobbik újabb beadvánnyal fordul a mentelmi bizottsághoz Semjén Zsolt vadászatai miatt

A Jobbik újabb beadvánnyal fordul a parlament mentelmi bizottsághoz Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vadászatai miatt - közölte Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus felidézte, hogy múlt héten kezdeményeztek vagyonnyilatkozati eljárást, azonban azt a testület elutasította arra hivatkozva, hogy nem jelölték meg, a bevallás melyik részét kifogásolják. Mint mondta, azt firtatnák, ami nincs benne, az ajándékozás címszónál ugyanis nem szerepelnek az 5 millió forintos vadászatok, miközben a 63 ezer forintot meghaladó értékű ajándékokat fel kellene tüntetni. Szilágyi György egy kérdésre visszautasította Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének szavait, kijelentve: nem voltak és nincsenek is náci tagjai a Jobbiknak. Arra a kérdésre pedig, hogy Karácsony Gergely szerint a Jobbik Simicska Lajos lopott pénzén kampányolna, azt felelte: nem szeretne ezzel foglalkozni, Karácsony Gergely az elmúlt 8 évben 3-4 párt szekerét tolta, tőle kell megkérdezni, mire gondol.

2018.03.22. 15:36

Szijjártó: Tíz ideiglenes átkelőhely tart nyitva a választás napján a román határon

A magyar és a román hatóságok arról állapodtak meg, hogy április 8-án, a magyarországi országgyűlési választások napján is nyitva tart majd az a tíz ideiglenes határátkelőhely, amelyet jelenleg csak szombatonként használhatnak a két ország állampolgárai. Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt csütörtökön Marosvásárhelyen, a magyar állam által finanszírozott Maros-mezőségi gazdaságfejlesztési programot lebonyolító Pro Economica Alapítvány székházában tartott sajtótájékoztatóján. A miniszter elmondta: a választások napján közép-európai idő szerint 8 és 18 óra között tartanak nyitva az ideiglenes határátkelőhelyek, és ezzel könnyebbé válik a határ közelében élő magyarok számára a választásokon való részvétel.

2018.03.22. 15:35

Fidesz: 2022-ig leaszfaltozzák az összes földutat Budapesten

A tervek szerint 2022-ig leaszfaltozzák az összes földutat a fővárosban, az erről szóló kormányhatározat már megszületett - közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője és Szatmáry Kristóf, a XVI. kerület fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten újságírókkal. Gulyás Gergely kiemelte: Budapestnek és különösen a külső kerületeinek egyik nagy problémája, hogy még mindig vannak olyan utak, amelyek nincsenek lebetonozva. A kormány azonban garantálja, hogy 2022 végéig - nagyjából egyenletes ütemben - leaszfaltozzák az összesen 325 kilométernyi földutat, aminek a költsége mintegy 100 milliárd forint - közölte a frakcióvezető, hangsúlyozva, hogy ezzel az életminőség és a közlekedés is nagymértékben javul majd. Szatmáry Kristóf arról beszélt, hogy télen a sár, nyáron a por keseríti meg az életét annak a több százezer budapesti lakosnak, akik szilárd burkolat nélküli utcában laknak. A legtöbb ilyen út a XVII. és a III. kerületben van - mondta a politikus, hozzátéve, hogy választókerületében, a XVI. kerületben 16 kilométer földút van, ami 50 utcát jelent csaknem 1500 családdal. Azt is megjegyezte, hogy sok helyen már megvannak az útaszfaltozáshoz szükséges elfogadott kiviteli tervek.

2018.03.22. 15:30

Karácsony Gergely: a Jobbikban továbbra is nácik vannak

Kemény üzenetet küldött Karácsony Gergely egy interjúban a Jobbiknak, azt állítva, hogy a pártban gyakorló nácik vannak, csak most el vannak tiltva, ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy azokban a körzetekben, ahol a Jobbik jelöltje esélyesebb, nem kampányolnak majd teljes erőbedobással. Az LMP-vel viszont meg akar állapodni, és úgy látja, együtt akár negyven körzetet is megnyerhetnek a 106-ból.

2018.03.22. 13:54

Orbán Viktor: nem hagyjuk a kerítés lebontását

A bevándorlást tartja Magyarország szempontjából a csütörtökön kezdődő európai uniós csúcstalálkozó legfontosabb témájának Orbán Viktor. A miniszterelnök a találkozót megelőzően a Facebook-oldalán közzétett videóban hangsúlyozza: érvényt szereznek Magyarország érdekének, nem fogják hagyni a kerítés lebontását, a migránsok beengedését.

2018.03.22. 13:28

Ingyenessé tenné az elkerülő utakat a Jobbik

A Jobbik az elkerülő utak ingyenessé tételét és az autósok terheinek könnyítését ígéri kormányra kerülése esetére. Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke bírálta, hogy több kerületben és nagyvárosban nőttek a parkolási díjak, miközben nem bizonyított a díjkötelesség forgalomszervező szerepe és semmiféle ellenszolgáltatás nem jár érte. A Jobbik a parkolási rendszer felülvizsgálata mellett a 24 órás autópálya-matrica bevezetését is javasolja arra hivatkozva, hogy sokan igénybe nem vett szolgáltatást fizetnek ki a 10 napos vignettával.

2018.03.22. 13:26

Kovács: a Soros-hálózat kétezer embere dolgozik Magyarország ellen

A Soros-hálózat legalább kétezer embere dolgozik a magyar miniszterelnök és Magyarország ellen, ők be akarnak avatkozni a magyar választásokba, és azt akarják elérni, hogy Magyarországnak bevándorláspárti kormánya legyen - mondta a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán Tracie Ahernnek, a Soros Fund Managament volt pénzügyi vezetőjének nyilatkozatára hivatkozott, amely szerint Soros György a hedge fundot és a Nyílt Társadalom Alapítványt világszerte és Magyarországon is egyértelműen eszközként használja arra, hogy politikai véleményét, pénzügyi terveit, illetve gazdasági elképzelésit érvényre juttassa. Hozzátette: a nyilatkozat szerint Soros György valószínűleg több milliárd dollárt költött el Magyarországon az alapítványán keresztül és legalább 2000 ezer ember dolgozik azon, hogy akaratát érvényre juttassák, azaz a magyar miniszterelnök és Magyarország ellen dolgoznak.

2018.03.22. 12:54

Karácsony az alapjövedelem mellett

Az alapjövedelemnek nincs alternatívája hosszú távon sem Magyarországon, sem Európában, az tíz-húsz év múlva realitás lesz Európa majdnem minden országában - mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. A politikus az Alapjövedelem: felkészülés a jövő politikájára című, a Párbeszéd pártalapítványa, a Megújuló Magyarországért Alapítvány által rendezett konferencián azt mondta, az alapjövedelem jó eszköz lehet a "fájóan hiányzó" társadalmi kohézió helyreállításához, de bevezetése előtt modellkísérletekkel kellene megvizsgálni, hogy az hogyan befolyásolná a munkaerőpiaci aktivitást.

Közölte, addig is - ha kormányra kerül - jelentősen emelné a családi pótlékot és az alapnyugdíjat, és ezzel "alapjövedelmi biztonságot" adna a nem aktív korúaknak; az aktív korúak körében pedig bevezetné a garantált minimáljövedelem juttatást.

2018.03.22. 12:52

A Republikon szerint nem lenne kétharmada a Fidesznek

Biztos, de kétharmados többséget nem hozó Fidesz-győzelmet jósol a Republikon Intézet friss, a 24.hu megbízásából készült mandátumbecslése.

2018.03.22. 10:34

Péntek délután zárul a nemzetségi névjegyzék

A nemzetiségi választópolgárok péntek délután 16 óráig jelentkezhetnek még a nemzetiségi névjegyzékbe, ha az áprilisi országgyűlési választáson pártlista helyett nemzetiségük listájára kívánnak szavazni. Eddig a legtöbben német (több mint 32 ezren), illetve roma (valamivel kevesebb mint 20 ezren) nemzetiségiként kérték regisztrációjukat, a horvátok 2100-am regisztráltak, a többi nemzetiségi száma ennél kevesebb. Nemzetiségi névjegyzékbe az összesítés szerint valamivel kevesebb mint 60 ezren regisztráltak.

2018.03.22. 10:12

Nem csak a pártok mozgósítják a szavazókat

A választási együttműködés kudarcot vallott, ezért az ellenzéki pártok mostantól a választók mozgósítására csoportosítják át az erőiket, mert abban látják a kormányváltás esélyének maradékát. Civil mozgalmak is alakultak és médiakampányok is indultak erre a célra. Közben azonban a Fidesz is kampányol, hogy a szavazói ne bízzák el magukat és menjenek el voksolni április 8-án.

2018.03.22. 09:22

Orbán Viktor: a következő évek fontos feladata a Soros-birodalom kiszorítása

A választás legnehezebb kérdése az, hogy nekünk nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdenünk, hanem olyan ellenzéki jelöltekkel, akik valójában nem a pártok, hanem Soros György jelöltjei - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Kisbéren, egy fórumon.

2018.03.22. 08:11

Nem sietnek a pártok: alig van delegált a szavazatszámláló bizottságokban

Pénteken 16 órakor lejár a választási bizottságokba a pártok vagy a jelöltek által delegáltak megbízási határideje az országgyűlési választás előtt, és egyelőre alig kétezer ember szerepel a Nemzeti Választási Iroda nyilvántartásában. Négy éve több mint 40 ezer delegált volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×