eur:
389.72
usd:
362.67
bux:
68068.25
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Indul a Gombaszögi Nyári Tábor Felvidéken

Kedden nyitotta meg kapuit a Felvidéken a 2016-os Gombaszögi Nyári Tábor és Szabadegyetem, visszatérve eredeti helyszínére, Gombaszögre. A szervezők közéleti témákkal, politikai aktualitásokkal, irodalmi beszélgetésekkel, csapatjátékokkal, színházi előadásokkal, koncertekkel, felvidéki magyar és határon túli vendégekkel és persze a megszokott jó hangulattal várják a táborozókat az aktív kikapcsolódás jegyében.

Összességében több mint 120 program várja a látogatókat az idei Gombaszögi Nyári Táborban, a szlovákiai magyar fiatalok egyik komoly hagyományokra visszatekintő nyári rendezvényén, amely keddtől hat napon keresztül várja az érdeklődőket.

A fesztivál, amelynek az utóbbi években Krasznahorka-váralja adott otthont, az idén visszaköltözött névadó elődrendezvényének helyszínére, a Gömörben lévő Szalóc településhez közeli Gombaszögi-völgyben található kempingbe.

Orosz Örs, a tábor főszervezője elmondta, hogy a főszínpad és egy pajtaszínház mellett tíz programsátor várja a vendégeket, akik az idén is politikai és közéleti témájú előadások sorára, kulturális előadásokra és színes zenei felhozatalra számíthatnak.

A nagyszínpad zenei fellépői közül a szervezők kiemelték Péterfy Bori koncertjét, a KFT fellépését, valamint a Budapest Bár, a Besh o droM és a Bagossy Brothers Company koncertjeit. Rajtuk kívül színpadra áll még a Magashegyi Underground, és a Kistehén zenekar is, a kisszínpadon pedig egyebek mellett szlovákiai magyar DJ-k, szóló énekesek és együttesek lépnek fel.

 A szabadegyetemen a közéleti témák is helyet kapnak, mint például a felsőoktatási kerekasztal-beszélgetés, bemutatkoznak a Kétnyelvű Dél-Szlovákia aktivistái, illetve fiatal vállalkozók is. A táborba látogat továbbá a szlovák kormány kisebbségügyi kormánybiztosa, valamint az oktatási minisztérium államtitkára.

Gombaszögre érkezik Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa is, aki a fiatalok migrációjával kapcsolatban tart előadást. 

A múlt héten egy másik hasonló jellegű rendezvény is zajlott a Felvidéken, a Komáromhoz közeli Martfeszt azonban egy tragikus haláleset miatt idő előtt félbeszakadt. A Gombaszögi Nyári Tábor szervezői a Martosi Szabadegyetem szervezőivel egyeztetve úgy döntöttek, hogy a megszakított fesztivál minden résztvevőjét, akinek érvényes jegye volt az elmúlt hétvégére, díjmentesen várják a ma kezdődő Gombaszögi Nyári Táborba, amelyről további információkat a www.gombaszog.sk oldalon, illetve a tábor hivatalos Facebook-oldalán  találhatnak az érdeklődők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×