eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Pizzára fanyalodott a királyi pár

Csaknem éhen maradt a hétvégén a svéd király és felesége egy baden-württenbergi kisvárosban, miután az ebédre kiszemelt vendéglő tulajdonosa sajnálattal közölte velük, hogy minden hely foglalt. Annyira azért megkönyörült az éhes házaspáron, hogy ajánlott nekik egy közeli gyors étkezdét, ahol Károly Gusztáv király és Szilvia királyné végül is kapott egy-egy pizzát.

Ladenburg idilli kisváros az egyeteméről híres Heidelberg közelében. Így szinte magától értetődik, hogy különösen nyáron számos turista látogatja. Délidőben a legtöbben a hangulatos vendéglők teraszain telepednek le, hogy elfogyasszák az ebédjüket.

A hétvégén az inkognitóban utazó svéd király és felesége is be akart térni az Arany Csillaghoz címzett étterembe, de a tulajdonosnő kitessékelte őket, mondván, hogy sajnos minden asztal foglalt. Némi kioktató éllel közölte az igencsak meghökkent házaspárral, hogy a jövőben a hétvégén előre foglaljanak helyet maguknak, ha enni akarnak. Némi együttérzéssel azonban hozzáfűzte azt is, hogy a közelben van egy gyors étkezde, ott biztos kapnak valami harapnivalót.

Alighanem Károly Gusztáv és Szilvia igencsak éhesek lehettek, mert percekkel később valóban leültek a főtéri pizzéria teraszára. Amikor végre nekikezdtek az ebédnek, élelmes fényképészek tűntek fel, és megörökítették a gyors étkezdében műanyag tányérról pizzát falatozó svéd uralkodót és feleségét, majd kérdőre vonták az Arany Csillag tulajdonosnőjét, aki azzal hárította el a bírálatot, hogy nincs ideje pletykalapok olvasására, következésképpen életében még sohasem látta a svéd királyt és feleségét.

Szilvia királyné egyébként Heidelbergben született, tökéletesen beszél tehát németül. Alighanem ez okozta a kellemetlen incidenst is Ladenburgban, mert az étterem tulajdonosának eszébe sem jutott, hogy külföldi, akinek ajtót mutatott.

Lapértesülések szerint időközben az előkelőségek világában teljesen járatlan vendéglős levélben kért bocsánatot a svéd királyi családtól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×