eur:
391.1
usd:
367.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Sokan szedik meg magukat a melegeken

Nemcsak az érintettek örülnek New Yorkban annak, hogy engedélyezték az egyneműek házasságát: ügyvédek, házassági tanácsadók és biztosítási ügynökök arra számítanak, hogy jelentősen megugrik a profitjuk az ügyfelek új csoportja miatt.

New York hosszú viták után engedélyezte a melegek házassáskötését és a hétvégén több százan már egybe is keltek. Míg a világ sok részén hatalmas érzelmeket és ellenérzéseket kavar a téma, addig sok New York-i heteroszexuális gyakorlatias módon áll a kérdéshez.

A pénznek nincs szaga, és így az úgynevezett rózsaszín dollárnak sem - vallják. Sok hivatás gyakorlói húzhatnak ugyanis hasznot a törvények lazításából.

"1988 óta praktizálok, de soha nem szembesültem ennyi potenciális új ügyféllel" - mondta az AP-nek Lois Liberman házassági ügyekkel foglalkozó ügyvéd.

Népszámlálási adatok szerint New York államban 65 ezer meleg pár él. A Független Demokratikus Konferencia nevű szervezet szerint három év alatt 311 millió dollár bevétel keletkezik majd.

"Nem csak arról van, hogy megkapják a házassági engedélyt, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak" - fejtegeti Susan Heitler klinikai pszichológus és házassági tanácsadó. "A házasság érzelmi kötelék és üzleti kötelék" - teszi hozzá.

Mivel New Yorkról van szó, nem lehet kihagyni a történetből a pszichiátereket és lélekbúvárokat sem. Egyikük, Mikki Meyer azt mondta, megugrott az ügyfelek száma, mert a házasságra készülő párok tanácsot kérnek, például arról, hogyan kezeljék családjaik reakcióját.

Az ügyvédek és a biztosítási ügynökök növekvő forgalomra számítanak, mert az új "fogyasztói szegmens" tagjai házasság előtti vagyonszerződéseket köthetnek és partnereikre is kiterjeszthetik életbiztosításaikat és végrendeleteiket.

Ahogy a heteroszexuálisok világában ott vannak a mások pénzére utazók, ugyanúgy találkozni velük a melegek között - teszi hozzá Lois Liberman.

Komplikálhatja az újdonsült házaspárok életét, hogy bár New Yorkban és néhány más helyen legális a melegek házassága, az amerikai szövetségi törvények nem ismerik el azt. Ez kihathat az emberek adóbevallására, amivel a könyvelők és ismét csak az ügyvédek járnak jól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×