INFORÁDIÓ
2022. december 1. csütörtök
Elza

Tűzoltóautóval a dél-afrikai vébére

Infostart

Két német futball-rajongó egy kimustrált tűzoltóautót vásárolt és azzal indult a dél-afrikai labdarúgó vébére. Időközben már eljutottak a kenyai-tanzániai határra, de a megnyitó mérkőzésre még mindig nem tudtak jegyet szerezni.

A két fiatalember a német csapat első mérkőzésére szeretne bejutni, amelyet az Indiai-óceán partján fekvő kikötővárosban, Durbanben rendeznek a D. csoportban, június 13-án.

Noha még kereken egy hónap választ el a johannesburgi ünnepélyes megnyitótól, a reményük egyre fogyóban van, hogy egyenes úton jegyhez juthatnak. Igaz, jelenleg nincs is lehetőségük a belépők megszervezésére, mert a tervezettnél lassabban haladnak előre Kelet-Afrikában.

Helyenként ugyanis az esőzések miatt járhatatlanná vált utak komoly akadálynak bizonyulnak a pirosra festett német tűzoltókocsi számára, amely immár közel négy évtizedes múltra tekint vissza.

Igaz, korábban csak a jó kiépített német aszfalt utakon száguldott életmentő feladatának teljesítésére, most azonban csak külsejében emlékeztet eredeti voltára, két tulajdonosa ugyanis lakókocsivá építette át, és így - az elemózsián kívül - csak az üzemanyag-költség terheli sovány pénztárcájukat.

A két bielefeldi futballrajongó ugyanis időszaki munkából él, ezért is tudott a több hónapos útra vállalkozni. Európát Isztambul érintésével hagyták el, majd Kis-Ázsián és a Közel-keleten keresztül értek Egyiptomba, majd Szudánba, de, mint a német tévé kenyai munkatársának elmondták útjuk során eddig egyetlen alkalommal sem érezték veszélyben magukat.

Afrikába érve pedig a vidéki lakosság álmélkodva, sőt nagy tisztelettel fogadta a német tűzoltóautót, és nem egyszer törzsi ünnepséggel köszöntötték annak két utasát. A tévének nyilatkozva a két fiatalember úgy vélte, ha nem is sikerül bejutni a német válogatott durbani mérkőzésére, az út Kelet-Afrikán át akkor is életre szóló élménnyel gazdagította őket.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018