eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: YouTube/Boeing/NASA

Nem jött össze a Boeing első embert szállító űrjárművének indítása - videó

Nem sokkal a felszállás előtt hétfőn lefújták a Boeing első, embert szállító űrkapszulája, a Starliner első legénységi tesztrepülését - közölte az amerikai űrkutatási hivatal.

A NASA közlése szerint a kilövést egy meghibásodott oxigénszelep miatt kellett megszakítani. Az űrkutatási hivatal pénteken tervezi megismételni a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) induló tesztrepülést.

A Boeing a tervek szerint űrhajósokat szállítana az ISS-re, alternatívát nyújtva a SpaceX Crew Dragon kapszulájának. A SpaceX fedélzetén 2020 óta folynak űrrepülések a Nemzetközi Űrállomásra.

Az amerikai vállalat űrprogramját eleinte számos kudarc kísérte, a többi között egy sikertelen, 2019-es repülés. A repülőgépgyárnak viszont 2021-ben már sikerült űrjárművet küldenie az űrállomásra, akkor még utasok nélkül.

Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×