eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Unsplash

Bemutattak egy új kütyüt, amely az okostelefon véget jelentheti

Az új eszközzel akár a saját tenyerünket is használhatjuk úgy, mint egy mobiltelefon kijelzőjét.

Hivatalosan is megkezdődött a barcelonai távközlési szakkiállítás, a 2024-es Mobile World Congress (MWC), ahol a nagy gyártók mellett néhány kisebb startup is feltűnt az újdonságaival - számol be róla a 24.hu. A kiállítók közül azonban kiemelkedik az amerikai Humane cég, amely ugyan csak egy kicsiny standon van jelen az expó legforgalmasabb csarnokában, ám a médiafigyelem mégis rájuk irányult, amikor bemutatták, mit tud az okostelefonok funkcióit egy gyufásdoboznyi szerkezetbe záró AI Pin - teszi hozzá a lap.

A céget két volt Apple alkalmazott alapította, eszközük pedig egy egy elsősorban hangalapú utasításokkal kezelhető szerkezet, melyet a ruhánkra tűzve érdemes használni. Az utasításainkat egy fejlett chatbot dolgozza fel, fedőlapján érintőképernyő, 13 megapixeles kamera és egy LED foglal helyet. Vagyis az eszközzel fotózni is lehet, a fény pedig arra szolgál, hogy jelezze, ha a mikrofon be van kapcsolva.

A kérdés az, hogy az apró eszköz hogyan oldja meg a vizualizációt, ami az okostelefonok egyik alapja.

A vállalkozás megoldása erre egy kivetítő, ami az ember tenyerére tudja projektálni akár a térképet, vagy az általunk keresett szöveges dokumentumot.

Mint írják, a bemutató során tényleg csak egy tenyeret használtak felületként, ám a megjeleníteni kívánt tartalmat a későbbiekben bármilyen sima felületre, akár a falra is ki lehet vetíteni. Megjegyzik, a tenyér jelenleg azért elengedhetetlen, mert az ujjainkat használhatjuk a lapozásra, és egyéb műveltekre, de az Apple Vision Prónál látott csippentős megoldásban is lehet ráció hosszútávon.

Egy másik fontos kérdés, hogy hogyan oldható meg a fotók, videók tárolása. A kütyü 32 gigabyte tárhellyel van ellátva, ami ugyan hamar megtelik, éppen ezért a gyártó lehetőséget kínál, hogy egy Humane.center elnevezésű felületre mentsük tartalmainkat, ami a beállítások elvégzését lehetővé tevő platform mellett felhő tárhelyként is szolgál.

Az akkumulátor 5-6 órányi használatot bír ki jelenleg, de egy szintén hordozható powerbank is megvásárolható lesz az eszközhöz, ami jócskán növeli az üzemidőt.

A lap azt írja, a fejlesztőknek meggyűlt a baja a kivitelezéssel, a tavaly novemberben beharangozott márciusi megjelenési dátumot máris április közepére csúsztatták, és ennél pontosabb dátum egyelőre nincs is. A 24.hu kérdésére a standnál elárulták, hogy az alapvetően csak az Egyesült Államokban, 699 dolláros áron kínált eszközhöz speciális mobil előfizetés is szükséges, amit odaát a T-mobile 24 dollárért kínál majd. Emellett európai távközlési cégekkel is tárgyalnak már, így nem kizárt, hogy hamarosan hozzánk is eljutnak az első példányok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×