eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Samsung

Az okosóra és az okosszemüveg után újabb tárgyunkba költözik be az "okosság"

A Samsung egy okosgyűrűt dob piacra, számos hasznos, egészségmegőrző funkcióval.

A Samsung Galaxy Ring okosgyűrű, a társaság legújabb viselhető eszköze, az egészséget nyomon követő funkciókkal, többek között pulzusszám- és alvásfigyeléssel indul, és a felhasználóknak egy pontszámot is ad arról, mennyire állnak készen az előttük álló napra – írja a Portfolio.

A szenzorokkal felszerelt gyűrű képes lesz mérni a pulzusszámot, a légzésszámot, az alvás közben végzett mozgás mennyiségét, és azt az időt, amíg az ember elalszik, ha már ágyban van. Emellett képes lesz arra, hogy a felhasználónak egy "vitalitási pontszámot" adjon, amely "adatokat gyűjt a fizikai és szellemi frissességről, és bemutatja, mennyire lehet produktív aznap az illető". A funkció a Samsung Health alkalmazáson keresztül lesz elérhető.

A gyűrű idén kerül forgalomba, de az indulás dátuma és a gyűrű ára még nem ismert. A vállalat fontolgatja, hogy a gyűrűt az okostelefonokhoz hasonlóan érintés nélküli fizetésre is alkalmassá teszi.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×