eur:
393.05
usd:
366.52
bux:
66771.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Threads, a Meta új közösségi média-platformja
Nyitókép: Unsplash

Kőkemény lépésről döntött a Facebook anyacége a júniusi EP-választások előtt

A Meta a választási műveleti központ létrehozását tervezi a valós idejű fenyegetésazonosítás és -csökkentés érdekében.

Hétfőn a Meta, a Facebook, az Instagram, a Threads és a WhatsApp anyavállalata bejelentette, hogy a 2024. júniusi európai parlamenti választásokra készülve erőfeszítéseket tesz a félretájékoztatás elleni küzdelemre és a mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatos kockázatok kezelésére – írja a Portfolio.

A TikTok hasonló bejelentését követően a Meta olyan intézkedéseket vázolt fel, mint az erőszakot népszerűsítő vagy a szavazásról álhíreket terjesztő tartalmak eltávolítása. Ehhez a 22 nyelvet lefedő tényellenőrző szervezetekkel működnek majd együtt, valamint kulcsszó-felismerésen alapuló algoritmusokat vetnek be a tartalomértékelés egyszerűsítésére.

A Meta emellett egy választási műveleti központ létrehozását tervezi a valós idejű fenyegetésazonosítás és -csökkentés érdekében. A vállalat célja a titkos befolyásolási műveletek kezelése, az államilag ellenőrzött média megjelölése, valamint az Európai Tényellenőrzési Szabványok Hálózatával való együttműködés a tényellenőrzők képzése érdekében az AI által generált és digitálisan módosított médiára vonatkozóan.

A TikTok a választásokra való felkészülés során minden egyes uniós tagállam számára helyi nyelvű választási központokat hozott létre, és külön jelentéseket készített a titkos befolyásolási műveletekről. Mind a Meta, mind a TikTok lépéseket tesz az AI által generált tartalmak megjelölésére és rangsorolására, valamint a digitálisan módosított média átláthatóságának fokozására.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×