eur:
389.61
usd:
361.88
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Threads, a Meta új közösségi média-platformja
Nyitókép: Unsplash

Kőkemény lépésről döntött a Facebook anyacége a júniusi EP-választások előtt

A Meta a választási műveleti központ létrehozását tervezi a valós idejű fenyegetésazonosítás és -csökkentés érdekében.

Hétfőn a Meta, a Facebook, az Instagram, a Threads és a WhatsApp anyavállalata bejelentette, hogy a 2024. júniusi európai parlamenti választásokra készülve erőfeszítéseket tesz a félretájékoztatás elleni küzdelemre és a mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatos kockázatok kezelésére – írja a Portfolio.

A TikTok hasonló bejelentését követően a Meta olyan intézkedéseket vázolt fel, mint az erőszakot népszerűsítő vagy a szavazásról álhíreket terjesztő tartalmak eltávolítása. Ehhez a 22 nyelvet lefedő tényellenőrző szervezetekkel működnek majd együtt, valamint kulcsszó-felismerésen alapuló algoritmusokat vetnek be a tartalomértékelés egyszerűsítésére.

A Meta emellett egy választási műveleti központ létrehozását tervezi a valós idejű fenyegetésazonosítás és -csökkentés érdekében. A vállalat célja a titkos befolyásolási műveletek kezelése, az államilag ellenőrzött média megjelölése, valamint az Európai Tényellenőrzési Szabványok Hálózatával való együttműködés a tényellenőrzők képzése érdekében az AI által generált és digitálisan módosított médiára vonatkozóan.

A TikTok a választásokra való felkészülés során minden egyes uniós tagállam számára helyi nyelvű választási központokat hozott létre, és külön jelentéseket készített a titkos befolyásolási műveletekről. Mind a Meta, mind a TikTok lépéseket tesz az AI által generált tartalmak megjelölésére és rangsorolására, valamint a digitálisan módosított média átláthatóságának fokozására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×