eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Facebook

Csillagot neveztek el Monspart Saroltáról

A hírt fia közölte a Facebookon. A hazai tömeg-, illetve szabadidősport "anyja", tájfutó-világbajnok így már "az égből is velünk van".

"Micsoda karácsonyi ajándék!" - kiáltott fel csütörtök délután a Facebookon Feledy Botond külpolitikai szakértő, Monspart Sarolta fia.

Feledy Botond jelentette be ugyanis, hogy két magyar csillagász, Sódor Ádám és Sárnecky Krisztián munkája eredményeképpen csütörtöktől egy kisbolygó, az 586003-as kódszámú a Monspartsarolta nevet kapta.

"Éljen! Monspart Sarolta az égből is velünk van. Ahogy ő fogalmazott még a kemoterápia alatt, majd egy felhőn üldögélve lóbálja a lábát és nézegeti a sok apró futót odalent" - fogalmaz Feledy Botond.

Sódor Ádámot is idézte a posztban: "Én 2019. november 17-én, éppen a 75. születésnapján láttam Mosát utoljára. Egy siófoki félmaratonon szurkolt nekünk a befutó előtti utolsó kanyarban. Integettünk egymásnak - mindig emlékezni fogok arra a pillanatra."

Ismert, korábban a margitszigeti 5,3 kilométer hosszú futókör elnevezésével állítottak emléket Monspart Saroltának.

A tájfutó-világbajnok a Nemzet Sportolója volt, ő törte át nőként először a 3 órás maratoni álomhatárt is. 2021 tavaszán hunyt el.

Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×