eur:
389.3
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook

Csillagot neveztek el Monspart Saroltáról

A hírt fia közölte a Facebookon. A hazai tömeg-, illetve szabadidősport "anyja", tájfutó-világbajnok így már "az égből is velünk van".

"Micsoda karácsonyi ajándék!" - kiáltott fel csütörtök délután a Facebookon Feledy Botond külpolitikai szakértő, Monspart Sarolta fia.

Feledy Botond jelentette be ugyanis, hogy két magyar csillagász, Sódor Ádám és Sárnecky Krisztián munkája eredményeképpen csütörtöktől egy kisbolygó, az 586003-as kódszámú a Monspartsarolta nevet kapta.

"Éljen! Monspart Sarolta az égből is velünk van. Ahogy ő fogalmazott még a kemoterápia alatt, majd egy felhőn üldögélve lóbálja a lábát és nézegeti a sok apró futót odalent" - fogalmaz Feledy Botond.

Sódor Ádámot is idézte a posztban: "Én 2019. november 17-én, éppen a 75. születésnapján láttam Mosát utoljára. Egy siófoki félmaratonon szurkolt nekünk a befutó előtti utolsó kanyarban. Integettünk egymásnak - mindig emlékezni fogok arra a pillanatra."

Ismert, korábban a margitszigeti 5,3 kilométer hosszú futókör elnevezésével állítottak emléket Monspart Saroltának.

A tájfutó-világbajnok a Nemzet Sportolója volt, ő törte át nőként először a 3 órás maratoni álomhatárt is. 2021 tavaszán hunyt el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×