eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Broken computer disassembling, close-up. Repairman take apart CPU to find failure reason. Electronic repair, renovation concept
Nyitókép: golubovy / Getty

Jó hír jött a villanyszámláról

A Microsoft olyan megoldást vet be, amelynek révén kevesebb áramot fogyaszthatnak a számítógépek.

Újabb energiakímélő módot kaphat hamarosan a Windows 11, mely túlmutat az eddigi energiatakarékos mód képességein. Az operációs rendszer 26002-es buildszámú, előzetes változatában már tesztelik az egyelőre kísérleti újdonságot, ezt maga a Microsoft részletezi egy blogposztjában – írja a hvg.hu.

Az új funkció egyaránt megtalálható lesz a Gépházban és a jobb alsó sarokból elérhető gyorsbeállítások között is. A laptopok esetében ez jobb üzemidőt jelent, míg asztali számítógépeknél alacsonyabb energiafogyasztást fog eredményezni.

A Microsoft visszafogja a rendszer teljesítményét, ezért ha szükségünk van a gépben rejlő lehetőségek kiaknázására, akkor kifejezetten nem tanácsos bekapcsolni. Lehetőség lesz laptopok esetében annak beállítására is, hogy egy bizonyos töltöttségi szint alatt automatikusan bekapcsoljon a funkció.

Ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, várhatóan néhány hónapon belül a közhasználatú Windows 11-ben is megjelenhet.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×