eur:
389.68
usd:
359.39
bux:
66150.76
2024. február 26. hétfő Géza
Broken computer disassembling, close-up. Repairman take apart CPU to find failure reason. Electronic repair, renovation concept
Nyitókép: golubovy / Getty

Jó hír jött a villanyszámláról

A Microsoft olyan megoldást vet be, amelynek révén kevesebb áramot fogyaszthatnak a számítógépek.

Újabb energiakímélő módot kaphat hamarosan a Windows 11, mely túlmutat az eddigi energiatakarékos mód képességein. Az operációs rendszer 26002-es buildszámú, előzetes változatában már tesztelik az egyelőre kísérleti újdonságot, ezt maga a Microsoft részletezi egy blogposztjában – írja a hvg.hu.

Az új funkció egyaránt megtalálható lesz a Gépházban és a jobb alsó sarokból elérhető gyorsbeállítások között is. A laptopok esetében ez jobb üzemidőt jelent, míg asztali számítógépeknél alacsonyabb energiafogyasztást fog eredményezni.

A Microsoft visszafogja a rendszer teljesítményét, ezért ha szükségünk van a gépben rejlő lehetőségek kiaknázására, akkor kifejezetten nem tanácsos bekapcsolni. Lehetőség lesz laptopok esetében annak beállítására is, hogy egy bizonyos töltöttségi szint alatt automatikusan bekapcsoljon a funkció.

Ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, várhatóan néhány hónapon belül a közhasználatú Windows 11-ben is megjelenhet.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×