eur:
389.8
usd:
359.05
bux:
66332.66
2024. február 26. hétfő Géza
computer screen with programming code and an alert message, concept of computer security, malware or hacker attack (3d render)
Nyitókép: lucadp/Getty Images

Androidos telefonokat most kell frissíteni – súlyos hibát szüntetnek meg

A Google talált egy olyan hibát a rendszerben, amely révén a telefon tulajdonosának a közreműködése nélkül is be tudnak törni a készülékbe.

A 2023. decemberi androidos biztonsági frissítések összesen 85 sebezhetőséget kezelnek, köztük egy kritikus súlyosságú, nulla kattintásos távoli kódfuttatási (RCE) hibát is – írja a 24.hu a Google bejelentése alapján. A CVE-2023-40088 kódnevű hiba kihasználásához ráadásul nem volt szükség felhasználói interakcióra, így a támadók teljesen észrevétlenül tudtak módosításokat végrehajtani.

Ezenkívül 84 biztonsági sebezhetőséget foltoztak be, amelyek közül három kritikus súlyosságú jogosultságnövelő és információfeltárással kapcsolatos hiba volt az Android Framework és System komponensekben. Egy másik kritikus sebezhetőséget a Qualcomm zárt forráskódú összetevőiben javítottak.

Decemberben szokás szerint két javítócsomag érkezett: az egyiket december elsején, míg a másikat december 5-én adták ki. Az androidos gyártók közt várható némi eltérés azt illetően, hogy mikor adják ki a frissítést.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×