eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
computer screen with programming code and an alert message, concept of computer security, malware or hacker attack (3d render)
Nyitókép: lucadp/Getty Images

Androidos telefonokat most kell frissíteni – súlyos hibát szüntetnek meg

A Google talált egy olyan hibát a rendszerben, amely révén a telefon tulajdonosának a közreműködése nélkül is be tudnak törni a készülékbe.

A 2023. decemberi androidos biztonsági frissítések összesen 85 sebezhetőséget kezelnek, köztük egy kritikus súlyosságú, nulla kattintásos távoli kódfuttatási (RCE) hibát is – írja a 24.hu a Google bejelentése alapján. A CVE-2023-40088 kódnevű hiba kihasználásához ráadásul nem volt szükség felhasználói interakcióra, így a támadók teljesen észrevétlenül tudtak módosításokat végrehajtani.

Ezenkívül 84 biztonsági sebezhetőséget foltoztak be, amelyek közül három kritikus súlyosságú jogosultságnövelő és információfeltárással kapcsolatos hiba volt az Android Framework és System komponensekben. Egy másik kritikus sebezhetőséget a Qualcomm zárt forráskódú összetevőiben javítottak.

Decemberben szokás szerint két javítócsomag érkezett: az egyiket december elsején, míg a másikat december 5-én adták ki. Az androidos gyártók közt várható némi eltérés azt illetően, hogy mikor adják ki a frissítést.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×