eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Jégdarabok a jégeső után a Békés megyei Gádoroson 2020. február 11-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Durva jégeső verte el a Balatont

Komoly mennyiségű jég esett késő délután a Balatonnál. Főleg a déli partot érte "támadás".

A Blikk arra emlékeztet, hogy az Országos Mentőszolgálat már előre figyelmeztetett, hogy durva viharok csaphatnak le az ország területén hétfőn. A dolog bekövetkezett, hétfő délután nyári felhőszakadásokhoz hasonló szupercella érkezett a tóhoz.

Siófoknál a heves dörgés és az óriási villámlások közepette jégeső is esett - írja az Időkép.

A helyszínen készült fotók alapján dió nagyságú jégdarabok hullottak az égből, amik pillanatok alatt hófehérré varázsolták a területet. Úgy tűnik, idén novemberben a hóesés helyett jégeső változtatta meg a tájat.

Fotónk illusztráció, korábban készült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
OTP-vezérhelyettes: jó az új otthonfelújítási program, de lehetnek gyermekbetegségek

OTP-vezérhelyettes: jó az új otthonfelújítási program, de lehetnek gyermekbetegségek

Hol tart a Magyar Bankszövetség digitalizációs javaslatának implementációja? Pontosan hogyan kell értelmezni a 15 perces lakáshitel koncepcióját? Milyen pozitív, hosszú távú hatása lehet a júniusban induló otthonfelújítási támogatási programnak, és milyen gyermekbetegségek ütközhetnek ki a megvalósítás közben? Milyen hatást gyakorol a CSOK Plusz a lakáshitelezésre, meddig lehet fenntartani a jelenlegi kamatszinteket, ha nem csökkennek a hosszú oldali hozamok, és hol van az AI jelenlegi helye a lakossági bankolásban? Többek között ezekről a kérdésekreől beszélt Becsei András, az OTP vezérigazgató-helyettese, a Magyar Bankszövetség alelnöke a Portfolio Checklist podcastjéban, amelyet a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciára kitelepült stúdióban rögzítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×