eur:
387.79
usd:
358.22
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd
Nyitókép: Pexels.com

Fontos változások élesedtek a Google térképén

Új funkciókat térképezhetünk fel a Google navigációs szoftverében.

A Google közlése szerint bővítettek és finomhangoltak néhány, már meglévő funkciót a szolgáltatásban, de újak is kerültek a Google Maps-be – írja az economx.hu.

Az egyik újítás, hogy ha a felhasználók egy véletlenszerű tevékenységre keresnek rá, a rendszer mostantól a mesterséges intelligencia segítségével témakörök szerint csoportosítja azokat a Google Maps-ben.

Továbbfejlesztették az elektromos töltőállomásokkal kapcsolatos funkciót az alkalmazásában: mostantól azt is láthatják az autósok, hogy egy adott töltőállomást mikor használtak utoljára, megnézhetik, milyen gyors a töltő, illetve hogy az autó kompatibilis-e vele.

A Google ezen felül további ötven városra is kiterjeszti a Lens funkciót, amivel a felhasználók a telefon kamerájával „tapogathatják le” a közeli épületeket. A kamera több milliárd fénykép elemzése alapján mondja meg a lencsevégre kapott üzletek neveit, értékeléseit és egyéb hasznos információkat.

Ezenkívül további városokra is kiterjed a májusban bevezetett Immersive View funkció, amellyel virtuálisan utazhatunk végig a tervezett útvonalon, ám ez egyelőre még csupán az Egyesült Államokban érhető el. Ugyanakkor további 12 ország kap jobb képi megjelenítést a szolgáltatásban az épületekről és a sávokról, hogy az autósok jobban lássák az útvonalat.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×